Marko Đurić: Napad na Vučića je pokušaj da se izazove rat!
Foto: Dragana Udovičić

Direktor Kancelarije za KiM

Marko Đurić: Napad na Vučića je pokušaj da se izazove rat!

Politika -
On je pohvalio reakciju države Srbije, naglasivši da to govori o neodgovornosti, neozbiljnosti i karakteru onih koji su jučerašnji incident režirali

KIM - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je incident u Srebrenici u kojem je povređen premijer Aleksandar Vučić pokušaj da se izazove rat.

"Ono što se juče dogodilo u Srebrenici kada je grupa bezumnih ljudi pokušala da udari na telesni integritet predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića pokušaj je da se izazove možda i rat, ili u najmanju ruku sukob većih razmera na ovim prostorima kao da nije bilo dosta patnje i krvi u prethodne dve decenije", rekao je Đurić na ceremoniji na kojoj je proglašen počasnim građaninom Zvečana.

On je pohvalio reakciju države Srbije, naglasivši da to "govori o neodgovornosti, neozbiljnosti i karakteru onih koji su jučerašnji incident režirali".

Đurić je na svečanosti u Zvečanu povodom Dana opštine proglašen za počasnog građanina i on je uz čestitku za dan opštine podsetio da je pre 25 godina Zvečan bio Mesna zajednica. Naglasio je da je Zvečan jeste "jedan od stubova" postojanja Srba na Kosovu i Metohiji, da ima ljude koji "neguju i baštine tradiciju i činjenicu da su i oni građani srpske zemlje Nemanjića, Kosova i Metohije".

Na svečanosti kojoj su pored čelnika lokalnih samouprava sa severa Kosova i Metohije prisustvovali i brojni gosti iz Republike Srpske i centralne Srbije, Marku Đuriću je, predsednik Privremenog organa uručio povelju počasnog građanina i prigodne poklone. Pored Đurića počasni građani Zvečana su i Jugoslav Kostić, Zoran Krivokapić, Novak Đoković i Vladimir Putin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track