Galijašević: Napadači na Vučića su iz SDA
Foto: Printscreen Yt

Linč u Srebrenici

Galijašević: Napadači na Vučića su iz SDA

Politika -
Postojale su informacije o bezbednosnim rizicima i plan da se ponize Srbija, Vlada Srbije i premijer, što je bilo u interesu onima koji ne žele pomirenje, rekao je Galijašević

BEOGRAD - Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je danas da je odgovornost za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima na Direkciji za koordinaciju policijskih agencija i da su napadači iz redova Stranke demokratske akcije (SDA), koja je dobila impulse od određenih zapadnih krugova.

Galijašević je naglasio da je to bio pokušaj ugrožavanja Vučićevog života i atentat i da za to mora da postoji odgovornost, ali da se već sada vidi da nema dobre volje da se sprovede istraga, jer još niko nije uhapšen. Postojale su informacije o bezbednosnim rizicima i plan da se ponize Srbija, Vlada Srbije i premijer, što je bilo u interesu onima koji ne žele pomirenje, rekao je Galijašević, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Galijašević je ukazao da meta jeste Dejtonski sporazum, jer je našao rešenje za zajednički život i da je bilo tempirano da se težište konflikta iz Ukrajine prebaci na Balkan. "Žrtve rata i oni koji su došli do isprate rođake, nisu u ovom učestvovale, ovo nije čin osvete", rekao je Galijašević, ocenivši da je, sa druge strane, reč o "andrićevskoj mržnji". Iako je postojao zahtev da specijalci MUP-a Republike Srpske, obezbeđuju premijera, ipak je Direkcija za koodrinaciju policijskih agencija insistirala na sprovođenju zakona, a ona je po zakonima BiH dužna i ovlašćena da štiti objekte i lica, istakao je Galijašević.

Unutrašnji prsten Potočara je obezbeđivala Direkcija za koordinaciju ali bilo je i drugih obaveštajnih i bezbednosnih službi, jer je bilo 90 međuanarodnih delegacija, dodao je Galijašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track