RUMUNSKI PREDSEDNIK U BEOGRADU: Vučić ugostio Klausa Johanisa
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Palata Srbija

RUMUNSKI PREDSEDNIK U BEOGRADU: Vučić ugostio Klausa Johanisa

Politika -
Tema susreta bila je i saradnja u oblasti energetike, kao i izgradnja autoputa Beograd-Temišvar

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, saopšteno je iz kabineta srpskog premijera.

Dvojica zvaničnika konstatovali su da će i ova poseta dati snažan impuls razvoju bilateralnih odnosa i na taj način ojačati i ekonomsku saradnju dveju zemalja, čiji potencijali nisu dovoljno iskorišćeni. Tema susreta bila je i saradnja u oblasti energetike, kao i izgradnja autoputa Beograd-Temišvar.

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Rumunije evrointegracijama Srbije i istakao da su srpsko-rumunski odnosi važni i za čitav region. On je izrazio nadu da će angažovanje Srbije, Rumunije i Bugarske, u okviru Krajovske grupe, doprineti našem bržem približavanju EU.

Srpski premijer i predsednik Rumunije ponovili su spremnost da se sva pitanja o položaju rumunske nacionalne manjine u Srbiji rešavaju u okviru Međuvladine mešovite komisije za manjine. Premijer Vučić je istakao da je rumunska nacionalna manjina u Srbiji, kao i srpska u Rumuniji, most saradnje dve kulture i dveju zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track