Pajtić: Želimo da smenimo vlast
Foto: Beta

Alternatva

Pajtić: Želimo da smenimo vlast

Politika -
Ne očekujem da građani veruju ni meni ni Vučiću. Neka veruju sopstvenom standardu koji je pre tri godine bio 30 dosto bolji, rekao lider DS

BEOGRAD - Demokratska stranka želi da smeni ovu vlast, jer je to njena obaveza i ne postoji druga alternativa, izjavio je danas predsednik te stranke Bojan Pajtić i dodao da su demokrate u prethodnih godinu dana udvostručile podršku građana. Ne očekujem da građani veruju ni meni ni Vučiću. Neka veruju sopstvenom standardu koji je pre tri godine bio 30 dosto bolji, rekao je Pajtić, gostujući u "Kažiprstu" Televizije B92.

Predsednik DS je ocenio da Vlada Srbije ima podršku Evropske unije samo zbog razgovora sa regionom i Prištinom, a da je ekonomska situacija katastrofalna. Kada imate 15 milijardi duga, a onda dođete do 24 milijarde, to nije dobro. Ulazimo u recesiju i imamo neverovatan egzodus srednje i visoko obrazovanih, naveo je Pajtić, istakavši da bi DS to rešila i znala bi kako da vodi zemlju. Pajtić je kao probleme istakao prebijanje novinara i blokade medija i nezavisnih intelektualaca.

- Sa Viktorijom Nuland smo razgovarali o važnosti uloge opozicije i otežanim uslovima u kojima funkcioništu svi oni koji misle drugačije od premijera Vučića. Oni ili imaju problem da to iznesu u javnosti, ili imaju probleme kao Saša Janković - naveo je Pajtić. Na konstataciju da je Nuland lepo govorila i o predstavnicima vlasti, Pajtić je istakao da se radi o diplomatskom ponašanju u skladu sa dobrim manirima. Vlada će biti podržavana dok bude razgovarala sa regionom i Prištinom, ocenio je Pajtić.

Na pitanje šta DS konkretno kritikuje, njen lider je istakao da su demokrate glasale za Briselski sporazum i da su saglasni da Vlada pregovara. Dobro je da ne ratuju kao devedesetih nego da razgovaraju. To je pozitivan pomak u evoluiranju Vučića i Nikolića, naglasio je Pajtić. Prema njegovim rečima, proces evropske integracije kasni, a prva poglavlja su morala biti otvorena još prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track