OPROŠTAJNA POSETA: Vučić sa norveškim ambasadorom Kamsvagom
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Nemanjina 11

OPROŠTAJNA POSETA: Vučić sa norveškim ambasadorom Kamsvagom

Politika -
Norveška je, kao primer organizovane i odgovorne države, jedan od uzora Srbiji, naglasio je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu norveškog ambasadora Nilsa Ragnara Kamsvaga i istakao da srpska vlada veoma ceni norvešku pomoć reformama i modernizaciji naše zemlje na evropskom putu. Vučić je Kamsvagu zahvalio na saradnji i značajnom diplomatskom doprinosu da srpsko-norveški odnosi budu dobri, stabilni i partnerski sto je posebno došlo do izražaja prilikom nedavne posete delegacije Vlade Srbije Norveškoj.

"Srpski premijer je rekao da Vlada veoma ceni norvešku pomoć reformama i modernizaciji naše zemlje na evropskom putu, jer je Vlada u Oslu u poslednjih 15 godina u tu svrhu izdvojila 250 miliona evra bespovratne pomoći", navodi se dalje u saopštenju. Podsećajući i da je ulaganje "Telenora“ najveća strana direktna investicija u Srbiji, Vučić je rekao da sve ekonomske mere Vlade imaju za cilj da podstaknu veća strana ulaganja. "Norveška je, kao primer organizovane i odgovorne države, jedan od uzora Srbiji", naglasio je Vučić. Ambasador Kamsvag je izrazio zadovoljstvo što je tokom ambasadorskog mandata bio svedok napretka Srbije i ostvarenja pozitivnih ekonomskih rezultata na osnovu mera fiskalne konsolidacije i drugih reformskih mera.

"Disciplina uvek daje rezultate“, naglasio je norveški ambasador i istakao doprinos premijera Vučića pomirenju i izgradnji stabilnosti u regionu, čestitajući mu na, kako je rekao, državničkom stavu i potezima posle napada u Srebrenici, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track