(FOTO) MEKALISTER KOD VUČIĆA: Razgovarali o ključnim pitanjima za Srbiju i region!
Foto: Twitter

Izvestioc Evropskog parlamenta u Srbiji

(FOTO) MEKALISTER KOD VUČIĆA: Razgovarali o ključnim pitanjima za Srbiju i region!

Politika -
U razgovoru je bilo reči i o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa EU, problemima oko formiranja Zajednice srpskih opština u pregovorima sa Prištinom, kao i rešavanju problema migranata

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom o evrointegracijama Srbije, regionalnoj stabilnosti, mogućnosti održavanja referenduma u Republici Srpskoj i sastanku sa članovima Predsedništva BiH, koji će u sredu biti održan u Beogradu, saopštila je Vlada Srbije.

U razgovoru je bilo reči i o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa EU, problemima oko formiranja Zajednice srpskih opština u pregovorima sa Prištinom, kao i rešavanju problema migranata koji, kako se ocenjuje u saoptenju, postaju evropsko pitanje broj jedan.

Vučić je obavestio Mekalistera o ekonomskim reformama koje je sprovela Vlada Srbije i prvim rezultatima fiskalne konsolidacije.

Mekalister je istakao značaj nastavka dijaloga sa Prištinom i naglasio da je stabilnost regiona važna, kako za ekonomski napredak regiona tako i za proces evropskih integracija budućih članica EU navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja