Mekalister u Beogradu: Napad na Vučića u Srebrenici je napad na duh pomirenja
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Izvestilac EP u poseti Srbiji

Mekalister u Beogradu: Napad na Vučića u Srebrenici je napad na duh pomirenja

Politika -
Potočari su mesto za promišljanje, a ne za napad, rekao je izvestilac EP, koji je pozdravio Vučićev poziv liderima BiH nakon toga da dođu u posetu Srbiji, rekao je evropski zvaničnik

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister osudio je danas napad na premijera Sbije Aleksandra Vučića u Potočarima, na komemoraciji žrtvama Srebrenice, kao "napad na duh sećanja i pomirenja".

"Potočari su mesto za promišljanje, a ne za napad", rekao je Mekalister koji je pozdravio Vučićev poziv liderima BiH nakon toga da dođu u posetu Srbiji čime je, kako je dodao, pokazao da nastavlja politiku pomirenja. Sutrašnja poseta članova Predsedništva BiH Srbiji pokazuje da su obe zemlje posvećene regionalnoj saradnji i pomirenju, rekao je izvestilac Evropskog parlamenta.

Mekalister je rekao da je Srbija dokazala da je odlučna i opredeljena za pomirenje u regionu i za doborsusedske odnose dodajući da to nije samo na Srbiji, već da i drugi treba u tome da učestvuju. Na okruglom stolu o evropskim integracijama Srbije, Mekalister je ocenio da Vučićeva poseta Tirani i odlazak na komemoraciji u Srebrenicu predstavljaju "istorijsku prekretnicu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track