SELAKOVIĆ: Srbija će članovima Predsedništva BiH biti dobar domaćin
Foto: Zorana Jevtić

U susret poseti

SELAKOVIĆ: Srbija će članovima Predsedništva BiH biti dobar domaćin

Politika -
Selaković je rekao da se može očekivati da Srbija potvrdi ulogu jedne vrste lidera u regionu, u tom smislu što je država koja ima rukovodstvo na čelu sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem koje je svesno da samo mir i stabilnost u ovom delu Evrope mogu dovesti do napretka i ekonomskog razvoja

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je, povodom današnje posete članova Predsednišstva Bosne i Hercegovine (BiH) Beogradu, da je Srbija uvek pokazivala da je izuzetno dobar domaćin i da samo mir i stabilnost u ovom delu Evrope mogu dovesti do napretka i ekonomskog razvoja.

Selaković je rekao da se može očekivati da Srbija potvrdi ulogu jedne vrste lidera u regionu, u tom smislu što je država koja ima rukovodstvo na čelu sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem koje je svesno da samo mir i stabilnost u ovom delu Evrope mogu dovesti do napretka i ekonomskog razvoja.

Srbija je u periodu devedesetih i delu 2000-ih godina bila prepoznata od dobrog dela međunarodne zajednice kao faktor destabilizacije područja bivše Jugoslavije, a Srbija danas vodi sasvim drugačiju politiku i ponaša se mnogo odgovornije, rekao je Selaković na TV Pink.

On je ukazao na "našu trpeljivost, strpljenje i spremnost da nekada i uvredu prećutimo, da pređemo preko nje, zarad nečega što je viši cilj".

Viši cilj i za Muslimane i za Hrvate i za Srbe i za Albance jeste da ovo bude region bez trzavica, tenzija i naboja, jer će samo u takav region doći neko da ulaže svoj kapital i samo u takvom regionu mogu da se otvore nova radna mesta, istakao je Selaković.

Selaković je najavio da će Srbija i vlada pažljivo gledati šta će se događati povodom incidenta koji se dogodio u Potočarima i šta rade istražni organi, od policije, preko tužilaštva, do sudstva u BiH i dodao "prepuštamo tamošnjim nadležnim organima da to procesuiraju".

Selaković je rekao da Srbija podržava Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku sa kojom gaji specijalne odnose. Na pitanje o pripremljenim merama bezbednosti, Selaković je rekao da ima apsolutno poverenje u ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

(Tanjug/ TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track