IZGUBILI ŽIVCE Grčka: Srbi, smučili ste nam se više!
Foto: Dado đilas

Šok u Atini

IZGUBILI ŽIVCE Grčka: Srbi, smučili ste nam se više!

Politika -
Srbija je u poslednje vreme povukla niz neshvatljivih poteza, vršeći pritisak u EU za rešavanje problema naziva Makedonije, objavio je SKAI

BEOGRAD - Atinu iritira stav Srbije u vezi sa Kosovom i Makedonijom! Ovu vest juče je objavio portal vesti komercijalne atinske RTV SKAI, pozivajući se na izvore u Ministarstvu inostranih poslova Grčke.

"Srbija je u poslednje vreme povukla niz neshvatljivih poteza, vršeći pritisak u EU za rešavanje problema naziva Makedonije, ali i curenjem informacija o navodnom pritisku Grčke za priznavanje Kosova", objavio je SKAI.U tekstu se kaže i da je Grčka zbog nedavnih provokativnih poteza Beograda u vezi s Kosovom i nazivom BJRM uložila zvanične proteste.

Kad su u pitanju srpski napisi o namerama Grčke u vezi s Kosovom, "izvori u MSP objasnili su da tamošnja politika u potpunosti predstavlja sprovođenje sporazuma potpisanih od 2000. do 2013. godine, što je poznato Srbiji“.

"Priznavanje Kosova nije stvar ovog trenutka, a Atina vodi svoju spoljnu politiku, upravljajući se nacionalnim interesima kao kriterijumom", navodi SKAI. Ivica Dačić, šef diplomatije kaže:

"Grčka je naša prijateljska zemlja i u našem je zajedničkom interesu da takve naše odnose nastavimo i dalje. O svemu ću razgovarati sa našim prijateljima, Grčka nije promenila svoj stav o Kosovu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track