PREMIJER FRANCUSKE PISAO VUČIĆU: Napad u Srebrenici je neprihvatljiv!
Foto: Reuters 2015

Manuel Vals iskren

PREMIJER FRANCUSKE PISAO VUČIĆU: Napad u Srebrenici je neprihvatljiv!

Politika -
Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam uputim poruku solidarnosti i dubokog saosećanja. Pozdravljam Vaš hrabar gest da odete na komemoraciju koja je održana u Srebrenici i Vaše stalno zalaganje za nastavak politike približavanja i stabilizacije sa Vašim susedima uprkos provokacijama ekstremista sa svih strana, navodi se u pismu

BEOGRAD - Premijer Francuske Manuel Vals uputio je pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu je zahvaliO zbog reagovanja na nedavni teroristički napad u Francuskoj i izrazio saosećanje zbog napada na Vučića u Srebrenici 11. jula, saopštila je Vlada Srbije.

"Bio sam iskreno dirnut izjavom saučešća i solidarnosti koju ste mi uputili posle novog terorističkog napada koji je moja zemlja (Francuska) pretrpela u fabrici blizu Liona 26. juna ove godine. Znam da Francuska može da računa na odlučnu podršku Srbije u doprinosu zajedničkom naporu na međunarodnom nivou u borbi protiv terorizma", piše u pismu Valsa.

Francuski premijer uz to ukazuje da je neprihvatljiv napad na Vučića u Srebrenici 11. jula i podseća da je Francuska snažno osudila taj incident i pozvala sve narode regiona da se odlučno okrenu budućnosti. "Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam uputim poruku solidarnosti i dubokog saosećanja. Pozdravljam Vaš hrabar gest da odete na komemoraciju koja je održana u Srebrenici i Vaše stalno zalaganje za nastavak politike približavanja i stabilizacije sa Vašim susedima uprkos provokacijama ekstremista sa svih strana", navodi se u pismu.

Francuska, kako je Vals poručio Vučiću, "ostaje uz Srbiju u njenim projektima za budućnost i u suočavanju sa izazovima kroz koje, kako je ocenio, prolazi sa hrabrošću".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track