(VIDEO) VUČIĆ O OLUJI: Niko ne može da nam zabrani da pustimo suzu i zapalimo sveće
Foto: Tanjug Zoran žestić

Premijer vojnu akciju nazvao najvećim etničkim čišćenjem

(VIDEO) VUČIĆ O OLUJI: Niko ne može da nam zabrani da pustimo suzu i zapalimo sveće

Politika -
Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je dan kada se desila Oluja za nas tužan dan i da je reč o najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vucić izjavio je danas da niko ne može da zabrani Srbiji da žali za postradalim i prognanim Srbima u Oluji, i dodao da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da Kosovo ne postane član UNESCO.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je dan kada se desila Oluja za nas tužan dan i da je reč o najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata.

Kako je rekao, mi ne govorimo ništa ni protiv koga, ni protiv hrvatskog naroda, niti države, ali dajemo sebi za pravo da žalimo za stradalima i prognanim Srbima.

"Valjda niko ne može da nam zabrani da pustimo suzu i zapalimo sveće. Šta će neki drugi da rade neka rade", rekao je premijer.

Kako je rekao, odgovarajući na pitanje o najavi administracije u Prištini da Kosovo postane član UNESCO, Srbija će dati sve od sebe da to spreči, mirnim i demokratskim sredstvima.

"Ali, Srbija nije nemoćna kao što je bila", ukazao je.

On je dodao da tu snagu Srbije ne bi precenjivao, ali ni podcenjivao i dodao da ne može da zamisli i da bi bilo smešno da Dečani, Banjska, Gračanica budu deo neke druge, a ne srpske bašttine.

"To bi bilo tragikomično" dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track