Vlada Božović novi savetnik Ivice Dačića!

Vlada Božović novi savetnik Ivice Dačića!

Politika -
Vrhovni sud Srbije doneo odluku da se bivši generalni inspektor zbog nezakonite smene vrati u MUP

BEOGRAD - Povratak posle pet godina!

Vladimir Božović, bivši generalni inspektor MUP Srbije, za desetak dana vratiće se u MUP, i to na mesto savetnika ministra policije Ivice Dačića. Kako saznajemo, MUP Srbije je, na osnovu presude Vrhovnog suda Srbije, doneo juče rešenje o njegovom vraćanju u MUP zato što je nezakonito smenjen 25. januara 2007. godine.

- Država je takođe u obavezi i da mu isplati sve zarade za period posle njegove smene do danas sa kamatom, što ukupno iznosi preko 5.000.000 dinara neto - kaže naš sagovornik.

Kao što je Kurir ranije pisao, Vladimira Božovića smenila je s mesta generalnog inspektora vlada Vojislava Koštunice, na predlog tadašnjeg ministra policije Dragana Jočića, januara 2007. godine. Božović je nakon toga podneo tužbu Vrhovnom sudu, u kojoj je naveo da je nezakonito smenjen, između ostalog zato što je Dragan Jočić saznao da je služba Generalnog inspektorata spremala hapšenje ministrovog brata od tetke Željka Kovačevića zbog toga što je falsifikovao diplomu srednje škole. Kako Božović tvrdi, Kovačević je postavljen za upravnika zatvorske jedinice u kojoj se nalazi Milorad Ulemek Legija da bi bio kontakt s prvooptuženim za ubistvo premijera Zorana ĐinđićaBivši generalni inspektor vratiće se u MUP za desetak dana.

Kako saznajemo, rešenje postaje pravosnažno osam dana posle donošenja, kad će Božoviću biti određeni koeficijent plate i visina zaostalih zarada. Procedura bi trebalo da bude završena za desetak dana. Božović je posle smene u MUP radio kao advokat, a već dve godine je član SNS.

(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track