Dosad prihvaćeno 14 izbornih lista
Foto: TANJUG

Istekao rok

Dosad prihvaćeno 14 izbornih lista

Politika -
Taj broj nije konačan jer su predate još tri liste o kojima će se komisija izjasniti verovatno u toku dana

BEOGRAD - Rok za podnošenje lista za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima istekao je u ponoć, a Republička izborna komisija do sada je prihvatila 14 izbornih lista.

To još nije konačan broj lista koje bi mogle da učestvuju na parlamentarnim izborima 6. maja, budući da su u petak RIK-u predate još tri liste o kojima će se ta komisija izjasniti verovatno u toku dana.

RIK još nije proglasio listu Koalicije Albanaca Preševske doline, budući da još nije istekao rok u kome je ta lista dužna da dostavi nedostajućih 891 pravno valjanih potpisa građana koji je podržavaju.

Do sada je RIK proglasila izborne liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", zatim "Čedomir Jovanović - Preokret" i lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Proglašene su i liste "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", "Dveri za život Srbije", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić".Među proglašenim listama su i "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković" i lista koalicije "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić".

Ostaje da se vidi da li će RIK proglasiti liste, koje su komisiji predate u toku jučerašnjeg dana, odnosno da li su one prikupile dovoljno pravno valjanih potpisa građana.

Nekoliko sati pred isticanje roka predstavnici Crnogorske partije iz Novog Sada predali su RIK-u listu za parlamentarne izbore sa 56 imena kandidata za poslanike, koju je podržalo potpisima oko 11.400 birača.

Petnaestak minuta pre ponoći izbornu listu za parlamentarne izbore predali su predstavnici KP većinom obučeni u crvene majice sa likom nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

RIK-u je minut pred ponoć predata i izborna lista Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO), a prvi na listi je Nikola Tulimirović (30), programer iz Beograda.

Na prethodnim parlamentarnim izborima, koji su održani u maju 2008. godine, učestvovale su 22 liste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track