DS OSTAJE BEZ SEDIŠTA? Vila u Krunskoj uskoro se vraća starom vlasniku!
Foto: Nebojša Mandić

Demokrate kažu da će poštovati zakon

DS OSTAJE BEZ SEDIŠTA? Vila u Krunskoj uskoro se vraća starom vlasniku!

Politika -
Agencija za restituciju čekala potrebni dokument od stranog državljanina iz Kanade i da je sada otklonjena i poslednja prepreka za vraćanje kuće

BEOGRAD - Agencija za restituciju će u narednih mesec dana doneti rešenje o vraćanju starom vlasniku vile u Krunskoj 69 u Beogradu, gde se sada nalazi sedište Demokratske stranke, a iz te stranke poručuju da će poštovati zakon i po pravosnažnosti rešenja razgovarati sa novim vlasnikom.

"Čekali smo jedan dokument koji je trebalo da stigne iz Kanade i stigao je i očekujem, pošto smo sproveli raspravu, u narednih ne duže od mesec dana rešenje koje ćemo ekspedovati, znači vratićemo starom vlasniku kuću", rekao je direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.

Sekulić je naveo da je Agencija čekala potrebni dokument od stranog državljanina iz Kanade i da je sada otklonjena i poslednja prepreka za vraćanje kuće.

Generalni sekretar demokrata Milan Popović, rekao je da će ta stranka poštovati zakon, a po pravosnažnosti rešenja o vraćanju vile razgovarati sa novim vlasnikom.

"Odavno znamo da je to u proceduri i da su naslednici podneli zahtev za vraćanje vile, ali nemamo informaciju da je to dovedeno do kraja. U svakom slučaju, poštovaćemo zakon", rekao je Popović.

Popović navodi da u zakonu stoji i da zakupac po pravosnažnosti rešenja ima pravo da pod istim uslovima nastavi da zakupljuje te prostorije naredne tri godine.

Kaže da to ne znači da će demokrate u Krunskoj 69 biti te tri godine, ali da će sigurno to vreme iskoristiti da nađu alternativu i novo sedište stranke ukoliko naslednici ne budu raspoloženi da i dalje nju daju pod zakup.

"Razgovaraćemo sa naslednicima od trenutka pravosnažnosti", poručio je Popović.

Zahtev za vraćanje vile u Krunskoj 69, koja se sada vodi kao svojina Srbije, podneli su potomci inženjera i pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića.

Vila u Krunskoj 69 je površine oko 650 metara kvadratnih, a sedište je DS od 1995. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track