SELAKOVIĆ PODRŽAVA PREDLOG O ZAJEDNIČKOM DANU SEĆANJA: Vučićeva inicijativa je jedna od miroljubivih
Foto: Zorana Jevtić

Podrška premijeru

SELAKOVIĆ PODRŽAVA PREDLOG O ZAJEDNIČKOM DANU SEĆANJA: Vučićeva inicijativa je jedna od miroljubivih

Politika -
Rekao bih da je ovo jedna u nizu miroljubivih poruka premijera Vučića i naše države, kojom se pokazuje da nam je iskreno stalo do mira i stabilnosti u zemlji i u regionu. Inicijativa je upućena svim lideraima zemalja zapadnog Balkana i ona treba da doprinese suštinskom pomirenju građana, poručio je Selaković

BEOGRAD - Inicijativa premijera Aleksandra Vučića da se ustanovi zajednički dan sećanja na sve žrtve na prostoru bivše Jugoslavije predstavlja jednu u nizu miroljubivih ruka premijera i države, kojom se pokazuje da nam je iskreno stalo do mira i stabilnosti u regionu, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je rekao i da ta inicijativa treba da doprinese suštinskom pomirenju građana.

"Rekao bih da je ovo jedna u nizu miroljubivih poruka premijera Vučića i naše države, kojom se pokazuje da nam je iskreno stalo do mira i stabilnosti u zemlji i u regionu. Inicijativa je upućena svim lideraima zemalja zapadnog Balkana i ona treba da doprinese suštinskom pomirenju građana", poručio je Selaković.

Napomenuo je da je nesporno da članovi vlade dele premijerovu ideju kao nešto što je apsolutno odgovarajuće u ovom trenutku.

Premijer Vučić je juče najavio da će na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču, koja će biti održana 27. avgusta, predložiti svim liderima čije su zemlje učestvovale u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije da se pronađe zajednički dan sećanja na sve žrtve, koje se ne bi razlikovale po nacionalnoj pripadnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track