Zukorlićeva pratnja prebila člana SDA?!

Obračun u Tutinu

Zukorlićeva pratnja prebila člana SDA?!

Politika -
Obezbeđenje predsedničkog kandidata iz Novog Pazara izazvalo novi incident u Tutinu kad je prebijen Asmir Smajlović, član SDA Sulejmana Ugljanina

BEOGRAD - Zukorlićevi prebijaju?!Obezbeđenje predsedničkog kandidata muftije Muamera Zukorlića izazvalo je novi incident u Tutinu kad je prebijen Asmir Smajlović, inače član SDA Sulejmana Ugljanina.

TV Tutin je javila: kolona vozila u kojoj je bio i Zukorlić zaustavila se u naselju Čajniče, a muftijino obezbeđenje nasrnulo je na Smajlovića.

- Bez ikakvog razloga su izašli iz kola i prebili ga pred ženom i detetom od tri godine. Mi se nalazimo u zabiti i ne razumemo šta je muftija uopšte tražio u Čajniču. Dosta nam je više i muftije i njegove politike zastrašivanja - ispričao je pred kamerama jedan od stanovnika Čajniča koji je prisustvovao incidentu.

U Policijskoj upravi Novi Pazar Kuriru je potvrđeno da je do napada došlo, ali da su stanovnici Čajniča kamenovali kolonu muftijinih vozila.

- Dobili smo prijavu o prebijanju. Međutim, prema našim proverama, kolona vozila u kojoj je bio Zukorlić krenula je na predizborni skup u selo na Pešteru i tokom vožnje su zalutali. Meštani su prvi kamenovali, a zatim je došlo i do fizičkog obračuna. Biće podnete krivične prijave, a policija će objaviti i zvanično saopštenje - rečeno je Kuriru u PU Novi Pazar.

Jahja Ferhatović, šef izbornog štaba Muamera Zukorlića, za Kurir je rekao da je došlo do manjeg incidenta i da neki to žele da zloupotrebe jer gube tlo pod nogama.

- Očigledno je da se ovakve stvari podmeću jer raste popularnost našeg predsedničkog kandidata, a druga strana je malo nervozna, pa čini sve kako bi pridobila glasove koje svakodnevno gubi - rekao je Ferhatović.Iz SDA juče niko nije odgovarao na pozive Kurira.

Za nedelju dana dva incidenta

Kako je Kurir objavio u jučerašnjem broju, iz kolone vozila muftije Muamera Zukorlića kod mesta Bare u blizini Kraljeva ispaljeno je nekoliko metaka u vazduh kad im se približio civil u drugom vozilu. Policija je tokom uviđaja pronašla četiri čaure.

I tokom 2010. u Novom Pazaru su povređena četiri policajca koja su kamenovale Zukorlićeve pristalice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track