Milena Ivanović: Nadam se da će Oliveru dozvoliti barem kućni pritvor
Foto: Tanjug - Oksana Toskić

Očekuje da sud preinači odluku

Milena Ivanović: Nadam se da će Oliveru dozvoliti barem kućni pritvor

Politika -
Prema njenim rečima, podrška Vlade Srbije njenom supugu veoma je važna

BEOGRAD - Milena Popović Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, nada se da će Apelaciono veće suda u Kosovskoj Mitrovici preinačiti odluku suda i omogućiti lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" da se brani sa slobode ili bar da bude u kućnom pritvoru.

"Očekujem ove nedelje odluku apelacionog veća i nadam se da će preinačiti odluku i Oliveru omogućiti, ako ne odbranu sa slobode, onda bar da bude u kućnom pritvoru", rekla je Popović Ivanović.Prema njenim rečima, podrška Vlade Srbije njenom supugu je veoma važna."Juče sam razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Oliver ima njegovu potpunu podršku i nadam se da će to uticati na Euleks da promeni odluku", navela ej ona.Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i suđenje se nastavlja u septembru, a po odluci Euleksovog suda, on ga čeka u pritvoru.

Zahtevajući da se brani sa slobode, Ivanović peti dan štrajkuje glađu. Gostujući u Dnevniku RTS-a, Ivanovićva supruga je rekla da je njegovo zdravstveno stanje, za sada, stabilno."Pod stalnim je nadzorom lekara, stanje se prati iz sata u sat. U kontaktu sam sa lekarima i pokušaću danas da ga posetim", rekla je Popović Ivanović.

Protesti i podrška građana koji su se juče okupili u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, porodici Olivera Ivanovića mnogo znače, skup podrške biće održan i u Novom Sadu, večeras u 19 časova a, kako kaže supruga Ivanovića, možda i u Beogradu.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track