VUČIĆ: Niko neće zauzimati autoput ili ja neću biti premijer!
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Predsednik vlade izričit

VUČIĆ: Niko neće zauzimati autoput ili ja neću biti premijer!

Politika -
I onda vi pitate šta ćemo da radimo sa staklarom - pa isključićemo im struju, pa nek Bugari skaču u nebo koliko hoće, šta me to briga, nek rade šta god hoće, naveo je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će država i ovog puta uplatiti 140 miliona dinara za overu zdravstvenih knjižica radnicima u propalim državnim preduzećima, podseća da to čini redovno svaka tri meseca, te da je i to, između ostalog, dokaz da aktuelna vlada preduzima mere za ozdravljenje privrede.

"Jer, ako to ne uradimo nećemo moći više da kažemo da ćemo u dan i u dinar da ispaćujemo sve naše obaveze onako kako to možemo", dodao je premijer odgovarajući danas na pitanja na pres konferenciji u Vladi Srbije.

A u slučaju paraćinske Staklare, što je takođe interesovalo novinare, država će, ne plate li dug za struju, postupiti u skladu za zakonom, rekao je premijer i objasnio: "Šta to znači, kada imam da zarađujem pare onda mi je super i profit trpam u svoj džep, ali kada državi treba da platim ono što su moje obaveze onda neću da platim. Mi nemamo razvijenu kulturu, juče sam naručio nešto da pojedem, nisu me videli u kolima, i izdali su predračun, a ne fiskalni račun. Samo sam rekao - produžite, da ne bih pokazao sav svoj bes i gnev zbog toga", kazao je premijer.

Takvi ljudi, primetio je, ne potkradaju na taj način državu već kradu od sebe i svoje dece, koja kasnije neće imati za škole, bolnice i puteve i sve drugo.Mnogi od njih, dodao je, zalažu se da se policajcima i vojnicima povećaju plate, što oni i zaslužuju, ali u isto vreme neće da plaćaju porez."

I onda vi pitate šta ćemo da radimo sa staklarom - pa isključićemo im struju, pa nek Bugari skaču u nebo koliko hoće, šta me to briga, nek rade šta god hoće", naveo je Vučić.To je, dodao je, privatna fabrika u kojoj je "Bugarin gazda na našem trudu i na našoj muci, dužan je za gas i struju ni sam ne zna koliko miliona evra i trpa profit u svoj džep".U takvim situaciji, primetio je, samo je jedno rešenje moguće u tržišnoj ekonomiji. a to znači: "Neka rade šta god hoće, a da zauzimaju autoput - neće verujte mi. To neće niko da radi u Srbiji ili ako ne budem uspeo da sprečim bilo koga da zauzima autoput ne moram da budem na ovom mestu. Da zaustavljate Srbiju, turiste i one od kojih mi zarađujemo, e taj film nećete da gledate u ovoj zemlji, birajte nekog drugog", poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track