SNS: Demokrate izrežirale napad na Pajtića
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

SNS: Demokrate izrežirale napad na Pajtića

Politika -
Obrukane demokrate, koje su po svemu sudeći izrežirale napad na Bojana Pajtića ispisivanjem grafita 'Smrt Pajtiću', kako bi njihov lider nesmetano mogao da se brčka na Brionima, sada osumnjičenog predstavljaju kao novu žrtvu režima, navodi se u saopštenju SNS

NOVI SAD - Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) optužio je danas demokrate da su izrežirale napad na Bojana Pajtića ispisivanjem grafita, kao i da stavljaju sebe iznad pravosudnih organa i zakona države, svakodnevno komentarišući rad tužilaštva i policije.

"Obrukane demokrate, koje su po svemu sudeći izrežirale napad na Bojana Pajtića ispisivanjem grafita 'Smrt Pajtiću', kako bi njihov lider nesmetano mogao da se brčka na Brionima, sada osumnjičenog predstavljaju kao novu žrtvu režima", navodi se u saopštenju naprednjaka.

SNS navodi da Pajtić i demokrate pokušavaju da slučaj sa nepobitnim dokazima pretvore u politički obračun, okrivljujući druge ne bi li se izvukli iz "živog blata" u koje su upali. "Kako to da je baš član DS i njihov istaknuti aktivista, što demokrate ne negiraju, uhvaćen u činjenju ovog krivičnog dela? Zašto je G.I. odbio poligrafsko testiranje ako nije počinio ovo krivično delo? Ko je i kada zaposlio G.I u Vodama Vojvodine i zar to nije u suprotnosti sa njihovim protivljenjem partijskom zapošljavanju", pita SNS.

Naprednjaci pitaju i da li demokrate znaju ko je G.I. dao instrukcije da počini to krivično delo, kada ga tako žestoko brane u medijima i da li droga u novčaniku uhapšenog predstavlja dodatnu bruku za DS ili će i to negirati. SNS pita i kako je moguće da G.I. brani advokat Šijan, najbliži saradnik Demokratske strane. "Lažljivi, osramoćeni, spremni na raznorazne specijalne operacije, zarad opstanka na vlasti, Bojan Pajtić i Demokratska stranka, dotakli su dno političkog života Srbije. O moralu da ne govorimo", navode naprednjaci.

Novosadski odbor DS saopštio je ranije danas da je "bestidna laž" da je G.I., koga je policija privela kao osumnjičenog za ispisivanje grafita "Smrt Pajtiću", sam priznao da je ispisivao te grafite, te da je on "nova žrtva režima". Novosadske demokrate navode da okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član te stranke, ali da je sve ostalo "ili potpuno izmišljeno ili tek poluistinito".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track