IVANIĆ U POSETI BEOGRADU: Vučićeva inicijativa korisna i pozitivna!
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Razgovor u Vladi Srbije

IVANIĆ U POSETI BEOGRADU: Vučićeva inicijativa korisna i pozitivna!

Politika -
Nadam se da će se stvari kako vreme bude prolazilo pozitivnije okrenuti i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj te stvari i jedne želje za istinskim pomirenjem, rekao je Ivanić
1 / 3 Foto: Tanjug / Rade Prelić

BEOGRAD - Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je danas nadu da će i drugi lideri u regionu pozitivnije shvatiti inicijativu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o određivanju zajedničkog dana sećanja na sve žrtve i njegovu želju za istinskim pomirenjem.

Ivanić je novinarima u Beogradu, posle razgovora sa Vučićem, rekao da je to danas u interesu svih u BiH, a posebno u Republici Srpskoj.

"Ranije sam podržao inicijativu Vučića da se ustanovi zajednički dan sećanja na sve žrtve. To je jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa. Nadam se da će se stvari kako vreme bude prolazilo pozitivnije okrenuti i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj te stvari i jedne želje za istinskim pomirenjem", rekao je Ivanić.

Ivanić je rekao i da je sa premijerom Srbije razgovarao o predstojećoj Bečkoj konferenciji o zapadnom Balkanu, koja će biti održana 27. avgusta i zajedničkim projektima koji će biti predstavljeni.

On je napomenuo da je ta konferencija bitna za stabilizaciju prilika u regionu. Ivanić je naveo i da je veliki interes za nekoliko zajedničkih projekata, pre svega za prugu Beograd-Sarajevo, preko Tuzle i Zvornika.

Ivanić veruje da će od takvih inicijativa, razgovora i zajedničkog nastupa postojati ukupna korist za Srbiju i za BiH, a samim tim i za Republiku Srpsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track