DAČIĆ ZA PORTAL KURIRA: Novo rukovodstvo SPS 29. ili 30 avgusta!
Foto: Zorana Jevtić

Lider socijalista

DAČIĆ ZA PORTAL KURIRA: Novo rukovodstvo SPS 29. ili 30 avgusta!

Politika -
Mediji su spekulisali da su najozbiljniji kandidati za zamenika predsednika Žarko Obradović i Aleksandar Antić

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić potvrdio je za portal Kurira da će potpredsednici i njegov zamenik biti izabrani tokom poslednjeg vikenda u agvustu.

"U zavisnosti od mojih obaveza planiram da 29. ili 30 avgusta predložim GO SPS kandidate za potpredsednike i svog zamenika. Tako daće SPS do kraja meseca sigurno dobiti novo rukovodstvo. O tome koliko će ih biti i ko su oni, još nisam defiitivno odlučio. Trudiću se da predložim najbolje među onima koji SPS vide kao modernu evropsku partiju, okrenutu budućnosti, i koja nikada više neće, bar dok sam ja na njenom čelu, ponoviti greške iz prošlosti", kazao je Dačić.
Podsetimo, Dačić u decembru prošle godine na kongresu partije ponovo izabran za predsednika u naredne četiri godine. Iako se još tada očekivalo da će Dačić izabrati najbliže saradnike, od tada je prošlo skoro osam meseci. Mediji su za to vreme spekulisali da su najozbijnii kandidati za zamenika predsednika SPS Žarko Obradović i Aleksandar Antić dok za funkcije potpedsednika najviše šansi imaju Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović, Branko Ružić, Dijana Vukomanović, Vladimir Zagrađanin...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track