NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Radimo sve da migrantima ne budu ugrožena prava
Foto: Tanjug

Sastanak sa ambasadorom Nemačke

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Radimo sve da migrantima ne budu ugrožena prava

Politika -
Ministarstvo unutrašnjih poslova radi sve kako migrantima, koji uglavnom dolaze iz ratom zahvaćenih područja, ne bi bila ugrožena prava i slobode, poručio je danas ministar Nebojša Stefanović tokom sastanka sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova radi sve kako migrantima, koji uglavnom dolaze iz ratom zahvaćenih područja, ne bi bila ugrožena prava i slobode, poručio je danas ministar Nebojša Stefanović tokom sastanka sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom.

"Ljudima koji dolaze iz ratom ugroženih područja omogućeno je da apliciraju za azil i da, ukoliko žele, budu smešteni u neki od centara za azil. Prema našim saznanjima do sada nije bilo nikakvih incidenata", rekao je ministar i dodao da naši građani imaju razumevanja za izbeglice.

Ditman je, kako je saopšteno iz MUP-a, istakao dobru saradnju koja se ogleda u konkretnim aktivnostima pripadnika policije Nemačke na srpskim granicama.

Stefanović i Ditman razgovarali su i o državljanima Srbije koji traže azil u Nemačkoj, a dogovorene su zajedničke aktivnosti koje će se, kako se navodi, uskoro realizovati.

Stefanović je istakao da MUP već sprovodi kampanju i redovno apeluje na građane da ne traže azil u zemljama zapadne Evrope, s obzirom na to da će biti vraćeni.

"Srbija je proglašena zemljom sigurnog porekla, a ukinute su brojne olakšice koje su imali tražioci azila u zemljama Evropske unije", naveo je ministar i poručio da očekuje da će mere koje se sprovode, kao i planirane aktivnosti, sigurno doprineti smanjenju broja "lažnih azilanata".

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja