JEZIVE PRETNJE PREMIJERU Milan Malenović: Vučiću, obesiću te o podmašćen konopac!
Foto: Marina Lopičić

Uhapšena dvojica zbog pretnji predsedniku Vlade

JEZIVE PRETNJE PREMIJERU Milan Malenović: Vučiću, obesiću te o podmašćen konopac!

Politika -
Zamenik glavnog urednika Tabloida i beogradski advokat na društvenim mrežama pisali monstruozne poruke predsedniku Vlade i ministrima

BEOGRAD - Milan Malenović (52), zamenik glavnog urednika Tabloida, i Dejan Krstić (44), advokat, uhapšeni su juče zbog pretnji smrću premijeru Aleksandru Vučiću i ministrima u Vladi Srbije. Oni su, preko društvenih mreža, pisali jezive poruke Vučiću.

Malenović i Krstić
Malenović i Krstić

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP. Policija je, prilikom pretresa stanova osumnjičenih, privremeno oduzela opremu koja je korišćena za upućivanje pretnji preko društvenih mreža.Kako saznajemo, advokat Dejan Krstić je pušten posle saslušanja i protiv njega će biti podneta prijava, dok je Malenović zadržan u pritvoru.Malenović je, inače, na svom Fejsbuk profilu, između ostalog, poručio premijeru Vučiću da će ga „obesiti o podmašćen konopac“.

Grozota...  Zbog ovakvog govora mržnje je uhapšen Malenović
Grozota... Zbog ovakvog govora mržnje je uhapšen Malenović

Njegov Fejsbuk profil prepun je uvredljivih komentara na račun predsednika Vlade„Ubiti kvislinga (naprednjaka) manji je greh od gaženja bubašvaba. Svaki svoj neka ubije naprednjaka“, jedna je od jezivih poruka koje je napisao Malenović.Ni advokat Dejan Krstić ne zaostaje za njim. On se još i sprdao s hapšenjem.„Evo mi ekipe iz policije i tužilaštva za visokotehnološki kriminal na vratima, došli da mi pretresaju stan zbog mojih izjava na Fejsbuku o Vladi, ministru Seljakoviću i tome slično. Delite, počelo hapšenje advokata“, napisao je Krstić.(R. K.)

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track