ŠEŠELJ SPREMAN: Održavanje izbora najbolje rešenje za loše stanje u zemlji
Foto: Tanjug Dragan Stanković

SRS nastupa samostalno

ŠEŠELJ SPREMAN: Održavanje izbora najbolje rešenje za loše stanje u zemlji

Politika -
Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa pokrajinskm i lokalnim, najbolje rešenje za loše stanje u zemlji, i naglasio da se njegova stranka ubrzano priprema za predstojeće izbore

BEOGRAD - "SRS se već osam meseci zalaže za vanredne parlamentarne izbore i ne razumemo protivljenje političkih stranaka koje su trenutno na vlasti u Vojvodini i pojedinim opštinama", rekao je Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu stranke.

On je naglasio da su izbori neophodni zbog sve gore situaciji u privredi, obrazovanju, kulturi, zdravstvu, ali i kako bi se rešila "politička kriza unutar režima", odnosno sukob između predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

"Režim se hvali da postiže velike uspehe, ali niko te uspehe ne primećuje i ne oseća na svojoj koži", kazao je on.

Šešelj je naveo da će za mesec ili dva završiti sređivanje stanja u redovima stranke, pošto je kadrovski uređena centrala stranke, i da je sada ostalo da se proveri situacija u okružnim i opštinskim odborima. Prema njegovim rečima, SRS bi na vanredne parlamentarne izbore išla samostalno, a ne u koaliciji sa drugim strankama.

"Logično je da svaka stranka ide samostalno. Ako ne može da prođe cenzus ne treba da bude u parlamentu, mi imamo to iskustvo i nadamo se da se nikad neće ponoviti. Izvukli smo pouke i prošlosti i krenuli osnaženi da postignemo dobre izborne rezulate", istakao je lider radikala.

Govoreći o zabrani ćirilice u Vukovaru, Šešelj je kazao da je to očekivan potez koji je u skladu sa antisrpskom politikom koja će se sprovoditi "dok poslednji Srbin ne bude proteran iz Hrvatske".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track