IVICA DAČIĆ: Tači se uplašio hapšenja!
Foto: Nebojša Mandić

Šef diplomatije otvoreno poručio

IVICA DAČIĆ: Tači se uplašio hapšenja!

Politika -
Hašim Tači JE očajan zbog formiranja Specijalnog suda za zločine OVK, te je zato prekjuče u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija zapretio ratom, kaže Dačić

BEOGRAD - Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je za Kurir da je vicepremijer Kosova Hašim Tači očajan zbog formiranja Specijalnog suda za zločine OVK, te da je zato prekjuče u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija zapretio ratom!Podsetimo, Tači je na sednici SB UN, gde je bilo reči o Kosovu i njihovom zahtevu za prijem u Unesko, rekao da je srpski san završen, te da ćemo izgubiti rat.- To je Tačijeva histerična reakcija na naše fotografije koje smo podelili članicama SB UN i Ban Ki Munu, a na kojima se vidi uništavanje srpskih svetinja. Te pretnje su besmislene, pokazuju Tačijev strah od formiranja Specijalnog suda za zločine OVK - rekao je Dačić.

Prpa, bato... Hašim Tači, foto ap
Prpa, bato... Hašim Tači, foto ap

On je, kako je kazao, zadovoljan i sastankom s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.- Generalni sekretar UN je još jednom potvrdio da će se misija Unmika na Kosmetu, koju će odsad predvoditi njegov novi specijalni predstavnik Zahir Tanin, čvrsto držati Rezolucije 1244 i da će ona i dalje biti glavna osnova politike UN prema problemu Kosmeta - rekao je Ivica Dačić.(J. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track