DAČIĆ KAO SUDIIJA U BEČU: Nadam se da će imati dres u mojoj veličini!
Foto: Marina Lopičić

Ekskulzivno za portal Kurir

DAČIĆ KAO SUDIIJA U BEČU: Nadam se da će imati dres u mojoj veličini!

Politika -
Znam da se igra dva poluvremena po 20 minuta na glavnom terenu Austrije u Beču. Sudije će imati crne dresove, a da li će mi odgovarati veličina, to ću videti na licu mesta, kaže Dačić

Ivica Dačić, jedan od sudija današnje utakmice u Beču, otkriva neke detalje ovog neuobičajenog fudbalskog meča koji počinje oko 20.30.

"Evo, upravo ste me zatekli na aerodromu, letim prema Beču. Tek su mi malo pre rekli za tu utakmicu. Znam da se igra dva poluvremena po 20 minuta na glavnom terenu Austrije u Beču. Sudije će imati crne dresove, a da li će mi odgovarati veličina, to ću videti na licu mesta", kaže Dačić za portal Kurir i obećava da će suditi fer i pošteno.

Inače, u Beču će sutra početi dvodnevna konferencija o zapadnom Balkanu, a danas u večernjim časovima, održaće se prijateljska fudbalska utakmica. U dresovima će se naći ni manje ni više nego ministri iz zemalja EU! Snage će odmeriti dva tima - FK Futura EU i FK EU.

Kako je najavljeno, dres Future EU obući će albanski premijer Edi Rama, kosovski šef diplomatije Hašim Tači i ministri spoljnih poslova Crne Gore, Makedonije i BiH, Igor Lukšić, Nikola Poposki, Igor Crnadak, kao i predstavnik Vlade Srbije.

Za ekipu FK EU, između ostalih, igraće austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc i slovenački premijer Miro Cerar. Sudije će biti evropski komesar Johanes Han i Ivica Dačić, naš šef diplomatije.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja