Vuk Drašković: Briselskim sporazumom Srbija na putu priznanja Kosova!
Foto: Dado Djilas

Lider SPO

Vuk Drašković: Briselskim sporazumom Srbija na putu priznanja Kosova!

Politika -
To je korak napred ka punoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, koja će se okončati neminovnim prihvatanjem stvarnosti da Kosovo više nije srpska pokrajina, rekao je Drašković

BEOGRAD - Dogovorom u Briselu Srbija je na putu da prizna nezavisnost Kosova, izjavio je Vuk Drašković, nekadašnji ministar inostranih poslova Srbije i lider SPO.

Iako su i Beograd i Priština zadovoljni potpisivanjem sporazuma u Briselu, koji se u javnosti opisuje i kao istorijski, uočljivo je da ga obe strane različito tumače.

Vuk Drašković, bivši šef srpske diplomatije, kaže da su suprotna gledišta rezultat unutrašnje političke upotrebe, i da je jedino bitna suština sporazuma.

“To je korak napred ka punoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, koja će se okončati neminovnim prihvatanjem stvarnosti da Kosovo više nije srpska pokrajina, da nije u sastavu Srbije. I da to nije od kapitulacije u ratu sa NATO alijansom i usvajanja rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Koja je zapravo precizirala put i proces ka uspostavljanju i proglašenju kosovske nezavisnosti", rekao je Drašković.

(RSE)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track