NIKOLIĆ ZOVE KAZAHSTANCE:  Dođite i ulažite u Srbiju
Foto: Beta Ap

Jačanje ekonomskih veza

NIKOLIĆ ZOVE KAZAHSTANCE: Dođite i ulažite u Srbiju

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas na Biznis forumu u Astani u Kazahstanu privrednike da učestvuju u realizacija velikih projekata u Srbiji u oblasti putne infrastrukture, energetike, poljoprivrede, turizma

BEOGRAD - "Srbija je danas veliko gradilište. U toku je realizacija velikih projekata u oblasti putne infrastrukture, energetike, poljoprivrede, turizma. Ti projekti su trenutno zamajac naše privrede i garant našeg budućeg razvoja. Pozivam vas da i vi uzmete učešće u njima", rekao je Nikolić.

On je kazao da je država učinila sve da se stvori stabilno i predvidivo ekonomsko okruženje u kome su pravila u skladu sa evropskim standardima, i koja važe jednako za sve. Kako je naveo, prednosti Srbije u odnosu na druge zemlje su slobodna tržišta širom sveta, visokoobrazovana i veoma kvalifikovana radna snaga, odličan geografski položaj, podsticajna poreska politika i dobra zakonska regulativa.

"Dođite u Srbiju. Neka vam naše prijateljstvo i moja reč budu garant za vaše sigurno poslovanje u Srbiji", istakao je Nikolić.

Navodeći da na biznis forumu prisustvuje oko 30 privrednika iz Srbije, on je istakao da srpska strana može da ponudi mnogo: stručne kadrove sa ogromnim znanjem i iskustvom, značajne kapacitete za razvoj i proizvodnju vrhunskog semenskog i sadnog materijala i savremene tehnologije za obradu i navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. "Uz primenu ovih tehnologija, Kazahstan bi, po nekim procenama, u srednjem roku mogao da udvostruči proizvodnju žitarica", naveo je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track