MORAO DA SE IZVINI: Ambasadoru Turske izražen oštar usmeni protest
Foto: Fonet

Ispravili grešku

MORAO DA SE IZVINI: Ambasadoru Turske izražen oštar usmeni protest

Politika -
Ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Kemalu Bozaju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije izražen oštar usmeni protest povodom provokativnog definisanja jurisdikcije ambasade te zemlje na internet prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova Turske na turskom jeziku

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je danas na konferenciji za novinare izjavio da je Turska tu grešku već ispravila.

"Ispostavilo se da je to, barem tako oni kažu, tehnička greška. Tu su naveli Crnu Goru da je pod jurisdikcijom Srbije, a očigledno je reč o zastarelom tekstu", objasnio je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predstavnicima OEBS-a.

Ambasador Bozaj, koji je danas pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, tom prilikom je izrazio žaljenje zbog propusta nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova Turske i dao uveravanja da se radi o tehničkoj grešci, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Bozaj je naglasio da su greške slične prirode uočene i kada je reč o nekim drugim državama i dodao da je njihova ambasada tim povodom već kontaktirala nadležne u Ministarstvu inostranih poslova Turske, koje je u međuvremenu ispravilo spornu formulaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track