STEFANOVIĆ NAJAVIO: Skupština SNS u januaru iduće godine
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Očekuju se značajne promene u rukovodstvu stranke

STEFANOVIĆ NAJAVIO: Skupština SNS u januaru iduće godine

Politika -
Na sednici će se analizirati rad svih koji su u izvršnoj vlasti i koji imaju najznačajnije državne funkcije

BEOGRAD - Srpska napredna stranka održaće četvrtu skupštinu u januaru mesecu iduće godine, izjavio je danas potpredsednik stranke Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da će se na skupštini analizirati rad svih koji su u izvršnoj vlasti i koji imaju najznačajnije državne funkcije.

Kako je rekao, očekuju se značajne promene u rukovodstvu stranke, jer SNS želi i time da pokaže da su odgovornost i rad osnovne smernice rada naprednjaka.

Stefanović je najavio da će u petak 11. septembra biti održana sednica Predsedništva na kojoj će se govoriti o svim aktuelnim temama, ali i daljem sprtovođenju reformi koje provodi Vlada Srbije.

Na pitanje da li skupština SNS u januaru znači i da će se ići na vanredne parlamentarne izbore, rekao da će predsednik stranke Aleksandar Vučić do kraja septembra doneti odluku da li će 2016. biti izborna godina za republički parlament i da će se pri donošenju te odluke voditi najboljim interesima države i građana Srbije.

Aleksandar Vučić, Foto: Dragana Udovičić
Aleksandar Vučić, Foto: Dragana Udovičić

On je najavio i da će se u narednim mesecima i godinama nastaviti sa reformama i naveo da će se intenzivno raditi na daljoj privatizaciji, racionalizaciji javne uprave i restrukturiranju javnih preduzeća. On je dodao da je vlada za dobre rezultate dobila pohvale Svetske banke, ali i ukazao da su timovi napravili dobar rezultat u EPS-u, takođe i u Železnicama, a da je dogovoren i ulazak ekspertskog tima Svetske banke u Srbijagas. Prema njegovim rečima, želja je da to i slična preduzeća ne ostanu "kamen spoticanja" i da uzimaju novac iz budžeta već naprotiv da uspešno rade i pune budžet.

Kako je rekao, SNS će insistirati na tri ključne stvari u reformama, a to su reforma školstva, zdravstva i podsticanje demografije. On je rekao da će se raditi na drugačijem sistemu školstva, ali i izgradnji novih škola i obrazovnih institucija, takođe na domovima zdravlja, ali najavio i rešenje problema koji se pojavljuju na relaciji lokalna samouprava - domovi zdravlja uz ocenu da oko toga da građani Srbije moraju imati punu zdravstenu zaštitu nema pregovora i da će se intenzivno raditi uz podsticajne mere i podizanje ekonomije i na demografskom planu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track