Dačić: Ne verujem s kim sam bio u koaliciji, pucaju ali ponovo su promašili
Foto: Tanug Marko Djokovic

Vanredna sednica

Dačić: Ne verujem s kim sam bio u koaliciji, pucaju ali ponovo su promašili

Politika -
Da sam bio kriv niko me ne bi odbranio, istakao je ministar spoljnih poslova na današnjoj konferenciji za medije

BEOGRAD - Ivica Dačić kaže da je nakon današnje izjave bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića očigledno da su postojale parapolicijske snage koje su radile za jednu osobu.

Dačić je dodao da snimci na kojima su on i Rodoljub Radulović očigledno služe za ucenjivanje i izazivanje političkih potresa. On je na konferenciji za štampu rekao da je bivši predsednik konačno priznao da je znao za snimke i pre nego što mu je (Dačiću) nudio koaliciju nakon izbora 2012.

"Rekao je da je za snimke saznao 2009. godine, a on meni sredinom 2012. nudi koaliciju. Tri godine posle toga priznao je da je znao za snimke, a nikada mi nije rekao ni reč o tome. Samim tim je priznao da snimci nisu služili za borbu protiv kriminala", rekao je Dačić.

Naprotiv, dodao je, sve vreme su snimci služili za ucenjivanje kao i sada što služe za izazivanje političkih potresa.

"Znajući premijera Aleksandra Vučića, apsolutnog pobednika prošlih parlamentarnih izbora, manir da ne trpi ucene, hajke, siguran sam da smo danas mnogo dalje od izbora nego što smo bili", kazao je on na konferenciji za štampu.Dačić je konstatovao da se po stoti put puca i ponovo promašuje.

"Ne mogu da verujem s kim sam bio u koaliciji. Sa onima koji su želeli da unište mene, moju porodicu i stranku. Da sam bio kriv niko me ne bi odbranio", kazao je on.

Dačić je ponovio da je SPS bila protiv izbora, jer oni nisu potrebni kada postoji politička stabilnost, dodajući da su oni koji stoje iza snimaka želeli da izazovu političku nestabilnost i haos, kako bi iznudili izbore.

Dodao je da više neće govoriti o ovom slučaju, da time treba da se bave sud i tužilaštvo, te da on lično ne zna "ko se sve bavio ovim pitanjem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track