Tadić: Ivice, završićeš na sudu Dačić: Borise, dokaži svoje laži
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

Afera „Banana“: Besni rat SDS i SPS

Tadić: Ivice, završićeš na sudu Dačić: Borise, dokaži svoje laži

Politika -
Bivši predsednik tvrdi da šef socijalista govori neistine i da je uvek poštovao zakon

BEOGRAD - Lider SDS Boris Tadić neće olako preći preko optužbi šefa SPS Ivice Dačića da ga je ucenjivao i špijunirao, a u vezi s tajnim snimcima s Mišom Bananom najavio je da će to morati da dokaže na sudu. Socijalisti su ekspresno uzvratili da će upravo Tadić biti prvi koga je Dačić tužio.

- Dačić je u pokušaju skretanja pažnje javnosti s tajnih snimaka izneo brojne neistinite i besmislene optužbe na račun Borisa Tadića. To su optužbe koje ne štete samo njegovom ugledu već ga Dačić njima optužuje i za ozbiljna krivična dela - najavljuju iz stranke na čijem čelu je upravo Tadić i dodaju:

- Tadić nije ranije video snimke za koje ga Dačić optužuje, već ga je Savet za nacionalnu bezbednost u redovnoj proceduri obavestio da se na zakonom utvrđen način prikupljaju sve vrste informacija, uključujući i snimke, u vezi sa osumnjičenima za šverc kokaina, među kojima je bio i Radulović - zaključuje SDS.S druge strane, socijalisti kažu da će Tadić morati da dokaže na koji je način zloupotrebio podatke u političke svrhe i pretnje prilikom donošenja važnih političkih odluka, kao što je bilo 2012. godine.- Na sudu nećeš moći da se vadiš na to da nije znao. Tamo ćeš da odgovaraš i to za zloupotrebu policije i tužilaštva. Tamo ćeš morati da objasniš čemu su, u tvoje vreme, služili snimci za koje si, kako sam kažeš, znao ako u njima nije bilo elemenata, i to je tvoja tvrdnja, za optužnicu - odgovaraju socijalisti.(S. M.)

Lazarević preko advokata poručioOVE JE UJDURMAAdvokat Branka Lazarevića Veran Zečar izjavio je da se iza ove „ujdurme“ kriju pojedinci koji su radili ili i dalje rade u nekoj od službi u kojoj su danas skrajnuti:- Lazarević je u svom iskazu opisao svaki susret s Radulovićem, i razloge i teme. Video-zapisi su potvrda tih susreta. I ništa više niti manje od toga da se, poznajući ga, s njim i nekoliko puta susreo. Sve ostalo je zlonamerno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track