Poziv LGBT populaciji da glasa

Poziv LGBT populaciji da glasa

Politika -
Veća izlaznost povećava potreban broj glasova da se pređe cenzus, čime se smanjuje šansa da male političke stranke, koje diskriminišu LGBT populaciju ili najavljuju zakone protiv nje, pređu cenzus i uđu u skupštinu

BEOGRAD - Gej lezbejski info centar pozvao je danas LGBT populaciju da u što većem broju izađe na predstojeće izbore i iskoristi svoje građansko pravo da glasa ili da precrta listić.

Veća izlaznost povećava potreban broj glasova da se pređe cenzus, čime se smanjuje šansa da male političke stranke, koje diskriminišu LGBT populaciju ili najavljuju zakone protiv nje, pređu cenzus i uđu u skupštinu.

Tako LGBT populacija može da utiče na smanjenje homofobije u političkom prostoru Srbije.

Gej lezbejski info centar izražava žaljenje što ni na jednoj izbornoj listi nema predstavnika LGBT populacije, što je, ocenjuje se, nedopustiv propust, koji LGBT glasači treba da kazne.

Prazna obećanja i opšta mesta kojima operišu srpske političke stranke nedovoljna da zavrede podršku LGBT populacije, kaže se u saopštenju i apeluje da umesto apstinencije LGBT glasači izaberu izlazak na izbore i precrtaju listić.

Takvim postupkom, Gej lezbejski info centar se nada da će naterati političke partije da ubuduće više pažnje posvete potrebama LGBT zajednice i da se više potrude kako bi beli postao roze listić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track