ŠEŠELJ PORUČUJE: Gejeve niko ne sme da bije
Foto: Dado Đilas

Lider radikala protiv diskriminacije

ŠEŠELJ PORUČUJE: Gejeve niko ne sme da bije

Politika -
Mislim da ne treba da se eksponiraju i javno promovišu svoje seksualno opredeljenje, to mi smeta - rekao je lider radikala i dodao da nasilje nad gej populacijom najoštrije osuđuje

Tri dana pred održavanje "Parade ponosa" lider radikala Vojislav Šešelj otkriva za medije da li će predstavnici Srpske radikalne stranke organizovati kontra paradu, šta misli o diskriminaciji i nasilju nad gej populacijom.

- Srpski radikali su protiv propagiranja takvog sistema vrednosti, odnosno preciznije rečeno antivrednosti! Ta šetnja je potpuno nepotrebna i apsurdna. Umesto da izlaze na ulicu, mislimo da bi bilo bolje da se homosekuslaci okupe u zatvorenom prostoru i tamo paradiraju i rade šta god žele, dakle, među četiri zida, a ne javno. A mi nećemo organizovati ništa, to je bila šala.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Upitan da li lično ima nešto protiv homoseksualaca, i koliko mu smeta njihovo javno eksponiranje, on je poručio:

-Činjenica je da bi naše društvo bilo idealno kada ne bi postojao nijedan homoseksualac, ali šta je tu je. meni je pre svega njih žao, nisu oni sami birali šta će biti, oni su se samo zatekli u tom biološkom stanju u kom su, a iz toga se ne može pobeći. Samo mislim da ne treba da se eksponiraju i javno promovišu svoje seksulano opredeljenje, to mi smeta - rekao je lider radikala i dodao da nsilje nad gej populacijom najoštrije osuđuje:

- Nasilje nad njima najoštrije osuđujem! Homoseksualce niko ne treba i ne sme da maltretira, napada, tuče, pa čak ni diskriminiše, ni tokom parade ni inače, bez obzira na to što se može reći da oni to svojim eksponiranjem donekle izazivaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track