NOVI MINISTAR KULTURE: Dačić stavlja Predraga Markovića umesto Tasovca?
Foto: Tanjug

Kandidat

NOVI MINISTAR KULTURE: Dačić stavlja Predraga Markovića umesto Tasovca?

Politika -
Dolazak Markovića na ovu poziciju, mogao bi da usledi nakon vanrednih parlamentarnih izbora

Predrag Marković biće naslednik Ivana Tasovca u Ministarstvu kulture. Ivica Dačić je uveren da je baš ovaj istoričar koji je inače novo pojačanje socijalista idealan kandidat za ministra kulture i uveliko ga priprema za tu funkciju.

Kako se spekuliše u pojedinim političkim krugovima, dolazak Markovića na ovu poziciju, mogao bi da usledi nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju sledeće godine, ali pod uslovom da socijalisti budu u narednoj vladi. Tu ponudu, Dačić je kako prenose mediji, predočio Markviću. Međutim u izjavi političar je naveo da takvih razgovora nije bilo:

- Nismo uopšte o tome razgovarali - kratko je poručio Dačić. Upitan da li smatra da Marković ima kvalifikacije za obavljanje te funkcije, odgovorio je potvrdno: - Naravno, ali to ne znači da je on, ili bilo ko drugi, kandidat. Prvo, mi smo prtiv vanrednih izbora, pa samim tim nismo ni razgovarali šta će i ko biti posle tih izbora- dodao je, prenose beogradski mediji.

Ukoliko Marković zameni Tasovca na čelu Ministarstva kulture, promena neće biti drastična, bar ne u fizičkom smislu. Naime, obojica imaju kosu koju je teško obuzdati, ali se ipak Tasovcu mora odati priznanje za orginalnu frizuru.

Inače, Marković je poznati istoričar. Javnosti je postao poznat krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada je pobedio u zagrebačkom kvizu "Kviskoteka". Politički, prešao je put od demokrata, preko Pokreta "Dosta je bilo"Saše Radulovića, pa do socijalista Ivice Dačića, kojima se kao pojačanje priključio nedavno, kada je na glavnom odboru izabran za potpredsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja