NEPRISTOJNA PONUDA: U tajnom razgovoru Milanović preko leđa Mađara nudio Vučiću rešenje za migrante!
Foto: Fonet

Zagrebački Jutarnji list otkriva

NEPRISTOJNA PONUDA: U tajnom razgovoru Milanović preko leđa Mađara nudio Vučiću rešenje za migrante!

Politika -
Hrvatski premijer ponudio autobuse za prevoz migranata sa juga Srbije ka mađarskoj granici

Zagrebački Jutarnji list objavio je saznanja u vezi sa današnjim razgovorom između srpskog premijera Aleksandra Vučića i hrvatskog predsednika Vlade Zorana Milanovića.

Razgovor je, saznaje list, trajao dugo, a usledio je nakon odluke hrvatske vlade da se kroz granični prelaz na Bajakovu propuštaju kamioni s kvarljivom robom.

Sagovornik Jutarnjeg kaže da su Milanović i Vučić razgovarali o kretanju izbeglica kroz Srbiju. U razgovoru se Vučić požalio kako je teško transportovati izbeglice pa mu je Milanović u jednom trenutku predložio da će Hrvatska, ako treba, poslati autobuse na granicu s Makedonijom i pomoći da se transportuju prema granici s Mađarskom, ali i delom prema Hrvatskoj.

Vučić na to nije ništa konkretno rekao. Milanoviću je obećao da će učiniti sve što može da se deo izbeglica preusmerava i prema Mađarskoj.

U daljem tekstu, sagovornik lista kaže da sve informacije koje dolaze iz Srbije u Hrvatsku navodno govore da srpske vlasti uopšte nemaju kontrolu nad izbeglicama i njihovim kretanjem, nego ih puštaju da sami iz južne Srbije idu prema Beogradu, gde se usmeravaju na hrvatsku granicu.

Dok lutaju južnom Srbijom, lokalno stanovništvo im naplaćuje prevoz, hranu, spavaju svuda pa čak i po grobljima.

Na pitanje da li je tačna informacija da je Hrvatska počela propuštati sve kamione, a ne samo one s kvarljivom robom, Vladin službenik kaže da to nije tačno, piše Jutarnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja