ODGOVOR SRBIJE: Zatvaranje granica, zabrana uvoza hrane i prekid komunikacije
Foto: Dado Djilas

Protivmere

ODGOVOR SRBIJE: Zatvaranje granica, zabrana uvoza hrane i prekid komunikacije

Politika -
U ponoć ističe rok ultimatuma kojeg je Hrvatskoj dao srpski premijer Aleksandar Vučić, a protivmere, kako saznaju Vijesti.hr, uključuju zatvaranje svih granica, zabranu uvoza hrvatske hrane i prestanak političke komunikacije

Podsjetimo, Vučić je danas uputio pismo dužnosnicima EU u povodu obustave prometa između Hrvatske i Srbije, izvijestila je Vlada Srbije.

Veruje u razum hrvatskih vlasti

Vučić je danas kazao da vjeruje u razum hrvatskih vlasti i Europsku uniju. – Verujem u mogućnost da netko kaže da smo mi iz EU pogazili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, vjerujem da će netko to danas reći u Briselu – kazao je Vučić i dodao kako se nada da Srbija neće morati primeniti nikakve mere protiv Hrvatske, piše RTS.

Vučić je od EU zatražio objašnjenje za "brutalno kršenje" SSP-a koji je Srbija potpisala s EU te je ponovio da je granica s Hrvatskom zatvorena već treći ili četvrti dan.

"Za mene je to ozbiljno i teško pitanje"Na pitanje novinara o Milanovićevoj izjavi da su srpske mjere njemu smiješne, Vučić je odgovorio da njemu ništa nije smiješno i da srpska privreda zbog zatvorenih granica trpi velike gubitke.

– Ako je Milanoviću smešno, meni ono što su oni nama učinili, a mi njima nismo ništa, nije nimalo smešno. Za mene je to ozbiljno i teško pitanje. Srbija trpi veliku štetu od toga, to su za nas milioni evra – kazao je Vučić.

Dačić: Hrvatska vodi trgovinski rat

Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je danas na TV Pinku da Hrvatska protiv Srbije vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju te je ocienio da je Srbija napadnuta, piše Blic.

– Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće uvoditi mere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mere, ali smo ih odgodili – kazao je Dačić i dodao da nitko nema pravo reći Srbiji da se nema pravo buniti.

Dačić je kazao da je Srbija suočena s ultimatumom i naveo da su mnoge države "zbog ovoga ratovale u prošlosti", ali da Beograd ne želi bilo kakve sukobe. Očekivao je da će Hrvatska krenuti putem traženja rešenja nakon razgovora Milanovića i Vučića, ali smatra kako nije bilo poboljšanja. Na pitanje je li Srbija pristala primiti natrag izbjeglice koje bi joj vratile države EU, Dačić je kazao: – Apsolutno ne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track