VUČIĆ O MILANOVIĆEVIM PROZIVKAMA: Moj tajni sastanak s Karamarkom je bio pred 50 njegovih policajaca
Foto: Fonet

Srpski premijer odgovorio

VUČIĆ O MILANOVIĆEVIM PROZIVKAMA: Moj tajni sastanak s Karamarkom je bio pred 50 njegovih policajaca

Politika -
Premijer je dodao da ne želi da reaguje na takve izjave i poručio da ćemo "mi Hrvate i hrvatske građane kao i danas dočekivati na najbolji način i ubuduće"

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić na optužbe hrvatskog premijera Zorana Milanovića o tajnim susretima Vučića i lidera HDZ Tomislava Karamarka, kaže da se s Karamarkom video samo jednom i tona inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović čime je negirao sve navode o "zaveri ekipice", kako je to predstavio Milanović.

"Ne znam kako je moguće da smo se sastali kada ja u Hrvatsku ne idem ni na more. Toliko je to tajni sastanak bio da je tom susretu prisustvovalo 50 Milanovićevih policajaca", dodao je Vučić koji je ponovio da se s Karamarkom sreo samo tada.

Dodao je da ne želi da reaguje na takve izjave i poručio da ćemo "mi Hrvate i hrvatske građane kao i danas dočekivati na najbolji način i ubuduće".

Na najavu Milanovića da sa saradnicima razmatra ukidanje blokade Vučić je kazao da mi želimo samo ono što nam pripada po pravu, po SSP. Kako je rekao, od trenutka kada odustanu od sprovođenja protivzakonskih i protivugovornih mera Srbija će istog sekunda sve stvari vratiti u pređašnje stanje i time pokazati koliko je bila na strani pravde.

Tomislav Karamarko, Foto: Beta
Tomislav Karamarko, Foto: Beta

Upitan da li se čuo sa hrvatskim premijerom, Vučić je rekao da je odbijao besmislene pregovore u situaciji kad su prekršeni zakoni i sporazumi i ponovio da Srbija nije prekršila nijednu normu, sporazum niti zakon.

"Morali smo da imamo čvrst stav da bismo štitili zemlju", rekao je premijer i dodao da smo pokazali evropsko lice, dobro lice Srbije, te daće se Srbija i ubuduće tako ponašati.

Takođe, ponovio je da ne želi da odgovara na izjave tipa da je Srbija slučajna država, navodeći da je srpska državnost jedna od starijih i da takve izjave više govore o onome ko ih daje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track