STEFANOVIĆ: Milanoviću, svađaj se sam sa sobom!
Foto: Marina Lopičić

Ne prepucavamo se, ozbiljna smo država

STEFANOVIĆ: Milanoviću, svađaj se sam sa sobom!

Politika -
Iskreno se nadam da će Hrvatska voditi računa prilikom donošenja bilo kakve nove odluke. I zbog svojih ekonomskih interesa i zbog odnosa sa Srbijom.Nadam se da se više nikada neće dogoditi zatvaranje granica ili nešto slično, rekao je ministar

BEOGRAD - Srbija je ozbiljna i odgovorna država i više neće ulaziti u bilo kakva prepucavanja s bilo kojim hrvatskim zvaničnikom, ali ako bude osetila da je ugrožena, znaće da odgovori, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Povodom hrvatske pretnje o "hermetičkom zatvaranju granica", Stefanović je rekao da će nadležni nastaviti da se ponašaju u skladu sa interesima građana.

"Iskreno se nadam da će Hrvatska voditi računa prilikom donošenja bilo kakve nove odluke. I zbog svojih ekonomskih interesa i zbog odnosa sa Srbijom. Hoćemo da gradimo dobrosusedske odnose i trudimo se da to pokažemo. Nadam se da se više nikada neće dogoditi zatvaranje granica ili nešto slično", rekao je on.U slučaju da se ipak desi nova blokada, Stefanović kaže da će Srbija na ozbiljan način odgovoriti snagom argumenata.

"Neće ulaziti u sukobe, niti će učiniti bilo šta što bi moglo da naškodi građanima. Naravno, kao i u prethodnoj krizi, pokazaćemo da smo čvrsta i ozbiljna država koja ume da odgovori kad smatra da je ugrožena i kad su njena prava povređena", rekao je Stefanović.

Na optužbe iz Hrvatske da Srbija i dalje ima dogovor sa Mađarskom, ministar odgovara da niti smo ranije usmeravali izbeglice, niti to danas radimo, niti ćemo to raditi u budućnosti, piše Informer.

"Ne prisiljavamo nikoga da ide na bilo koji granični prelaz. Ostavljamo njima da odluče. U skladu sa međunarodnim pravilima, oni kad uđu u Srbiju imaju pravo na slobodu kretanja i to poštujemo. Svako ko porazgovara sa njima može to da vidi", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track