Tadić poručio da su ruske investicije dobrodošle
Foto: Kurir

Izbori 2012.

Tadić poručio da su ruske investicije dobrodošle

Politika -
Nastavljamo saradnju sa našim ruskim prijateljima, i sa predsednikom Putinom i sa predsednikom vlade Medvedevom, rekao je lider DS
PANČEVO - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da su ruske investicije više nego dobrodošle u Srbiju.

On je dodao da su ruske kopanije koje već posluju na ovom tržištu dokazale da su u menadžerskom i tehnološkom smislu na najvišem svetskom nivou.

"Nastavljamo saradnju sa našim ruskim prijateljima, i sa predsednikom Putinom i sa predsednikom vlade Medvedevom. Sve što smo zacrtali ostvarujemo i verujem da ćemo u najskorije vreme prisustvovati i izgradnji gasovoda Južni tok", rekao je Tadić.

Tadić se obratio novinarima posle posle otvaranja novog postrojenja za preradu sumporne kiseline u Rafineriji u Pančevu. U ovom treutku se, kako je rekao, razgovara sa ruskim kompanijama povodom potencijalnih investicija u više privrednih oblasti, kao što su industrija čelika i hemijska industrija. "Ja se nadam svakoj ruskoj investiciji, jer Gasprom njeft pokazuje da je kvalitet operacija upravljanja ovako velikim kompanijamana, kakva je NIS, na najvišem mogućem nivou i zato što ruske kompanije pokazuju najviši svetski kvalitet u značajnim oblastima privređivanja, kao što su prerada nafte, energetika, prizvodnja azotnih đubriva i proizvodnja čelika", kazao je Tadić. Odgovarajući na pitanja o razlozima za kašnjenje u realizaciji kredita koji je Rusija odobrila Srbiji, Tadić je objasnio da znatan deo iznosa otg kredita treba da bude opredeljen za modernizaciju železnice, i da se u ovom trenutku radi na projektnoj dokumentaciji za neke izazovne deonice na železničkom koridoru 10. Tadić je rekao da upravo Pančevo ima ogroman strateški značaj za Srbiju i potencijal za privlačenje stranih investicija. "Veoma sam otimističan kada je u pitanju Pančevo. Uloga lokalne vlasti je da kreira industrijske zone, uloga države je da stvori zakonski ambijent za investicije i da ide u pravcu evrointegracija,a uloga radnika je da ispune svoj deo obaveza kvalitetom rada", rekao je Tadić. Mirovna politika koju je Srbija kreirala poslednjih godina, kako je zaključio, stvara dobar ambijent za investicije i Srbija narednih godina može biti rekorder u privlačenju investicija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track