OVO SIGURNO NISTE ZNALI: 10 razloga zašto bi trebalo da volimo Zorana Milanovića!

Druga strana medalje

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: 10 razloga zašto bi trebalo da volimo Zorana Milanovića!

Politika -
Zato što je Srbija dočekala da neki zvaničnik Evropske unije u Beogradu brani tu istu Srbiju. I to od Hrvatske

Čovek prema hrvatskom premijeru, barem poslednjih meseci, ne može da ostane ravnodušan. Mislimo da ga ne treba mrzeti.

1. Zato što je Srbija dočekala da neki zvaničnik Evropske unije u Beogradu brani tu istu Srbiju. I to od Hrvatske. Tako nešto se ne dešava ni svake decenije, a ne svake godine ili svaki dan. Pristojni ljudi kažu: hvala.

2. Zato što je u praksi pokazao da je moguće od pevca koji najavljuje novi dan stići do — doviđenja i laku noć. Od Kukuriku koalicije je za samo četiri godine došao do labudove pesme. Do kraja godine će najverovatnije ostvariti i san svakog prosečnog Srbina — tako mlad, a već penzioner. A slično se sličnom raduje.

3. Zato što je socijaldemokrata, a ponaša se kao desničar. Zato što je predsednik partije i Vlade, a voleo bi da je stendap komičar. Zato što mora mnogo da radi, a vidno je umoran. Neka se odmori.

4. Zato što je rođen u Zagrebu, odrastao u Zagrebu, a ponaša se kao da je provincijalac. I to onaj nesiguran u sebe i sve oko sebe. Međutim, uvek može da posluži kao loš pokazni primer da se u tim godinama i na tom mestu ne dokazuje ni sebi ni drugima da si faca. Takve je hrišćanski zagrliti.

5. Zato što kaže da su protiv njega svi: Srbija i Vučić, Mađarska i Orban, opozicija i Karamarko. O sumnjama na čini Vidovite Zorke, Tarabića prokletstvo i uticaj slepih miševa iz Đavolje varoši još ništa nije izjavio. On je, dakle, kao i srpska vlast devedesetih. Možda se, kao i oni, nekad vrati na vlast. Reformisan.

6. Zato što je zahvaljujući njemu i ponajviše njemu Srbija smogla snage da kaže "ne“ Evropskoj uniji. I da Merkelova na to odćuti. Malo li je?

7. Zato što je možda uknjižio koji procenat više u anketama pred parlamentarne izbore, ali će mu Ivica Todorić dobro zapamtiti gubitak koji je pretrpeo njegov trgovinski lanac zbog zatvaranja granica. Prema čoveku koji izgubi sponzora, fer je biti bolećiv.

8. Zato što će ući u udžbenike praktične politike. Odeljak će se zvati: ako hoćete uspeh — uradite sve suprotno. Naime, on ovakvim nastupima i odnosom prema Srbiji, na svakog bojnika domovinskog rata i razbijača ćiriličnih tabli kojeg pridobije, gubi najmanje 15 svojih pristalica.

9. Zato što je ostao bez Milana Bandića i uprave Zagreba, onda bez Iva Josipovića i mesta predsednika države, pa bi posle poraza na izborima mogao da ostane i bez stranke. Međutim, već je utro put ka mestu portparola HDZ. Boljeg glasnogovornika od njega neće naći. A moderni HDZ je uvek zvao Srbe u vladu.

10. Zato što je baš on, a ne neki HDZ-ovac, dokaz da deo hrvatskog društva nije doživeo katarzu i da nema nameru ni da je doživi. Ostrašćeni sa srpske strane vole da imaju dokaz i upere prst na razlog zašto moraju da budu takvi. Svojski im je to poklonio. A poklonu se u zube ne gleda.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track