NAJJEFTINIJI Vučić: Godiššnji budžžet mog kabineta je 35,2 miliona dinara
Foto: Zorana Jevtić

O troškovima

NAJJEFTINIJI Vučić: Godiššnji budžžet mog kabineta je 35,2 miliona dinara

Politika -
Premijer je budžžet svog kabineta uporedio sa trošškovima kabineta svojih prethodnika, te naveo da je budžet kabineta Koštunice 2008. godine bio 59,9 miliona dinara, Mirka Cvetkovića 39,9 miliona, Dačića 42,3 miliona...

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je godiššnji budžet njegovog kabineta 35,2 miliona dinara i primetio da je, uprkos ozbiljnom angažžmanu na reformama i napretku Srbije, iz dana u dan prinuđen da odgovara na svakojake besmislice. Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara o navodima Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića da je budžet Kabineta premijera povećan i to na račun budžžetske rezerve.

On je budžžet svog Kabineta uporedio sa trošškovima kabineta svojih prethodnika, te naveo da je budžet Kabineta Koštunice 2008. godine bio 59,9 miliona dinara, Mirka Cvetkovića 39,9 miliona, Dačića 42,3 miliona... Objašnjavajući na ššta se trošši novac kad je reč o njegovom Kabinetu, on je rekao da se ne radi samo o njegovom kabinetu, već o zaradama pripadnika Deliveri junits, da je to trajalo do maja i da više tih troškova nema.

Kako je rekao, snašao se i našao sponzora da plaća važne poslove za našu zemlju, i da sada te ljude plaća UNDP. Rekao je i da je i sa tim nezadovoljan i da će štedeti još više. "Moraću da imam mnogo manje troškove nego svi ostali kabineti ministara, to je moj posao, da budem najštedljiviji i najbolji, a ne najlošiji", naššalio se.

On je dodao da je stalno prinuđen da odgovara na slične besmislice: "Izvinjavam se, pre svega građanima Srbije zbog toga što sam dozvolio, makar i na sekund, da i sebe i vladu i celu zemlju, sve normalne poštene i pametne ljude, uvučem u to blato besmisla u kojem neki samo i znaju da plivaju i iz kojeg nikada nisu izašli i nikada neće".

"Izvinjavam se što sam sebi dozvolio, trudeći se, boreći se, radeći po ceo dan, i onda vam valjda teško padne kada čujete svakojake gluposti, a neki su izmišljali afere prethodnih dana, da uopšte govorim o tome i odgovaram na takve besmislice", naglasio je Vučić. Pokret Dosta je bilo saopšštio je danas da je iz budžžetske rezerve odobreno dodatnih 14,5 miliona dinara za Kabinet predsednika Vlade Srbije i to, kako se tvrdi u saopšštenju, "za plate, putovanja i usluge po tajnim ugovorima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track