Čanak cepa Vojvodinu!

Opet provocira

Čanak cepa Vojvodinu!

Politika -
Davno beše, sećam se ja, kad na Dunavu je bila granica, to su bili dani sreće, što se više vratit neće, al’ na tome radim ja, peva Čanak

BEOGRAD - Opasno!Lider LSV Nenad Čanak, čija je dva predizborna spota Republička radiodifuzna agencija već zabranila, jer su neprimereni, napravio je novi, i to još provokativniji.Iako na prvo slušanje deluje kao dobro poznata pesma „Čamac na Tisi“ odsvirana na tamburici, ona ipak ima zanimljivu „predistoriju“: gostujući u jednoj emisiji na TV Pink pre nekoliko godina, Čanak je odsvirao tu numeru, ali na svoj način: „Davno beše, sećam se ja, kad na Dunavu je bila granica, to su bili dani sreće, što se više vratit neće, al’ još na tome radim ja...“Komentar lidera LSV do zaključenja ovog broja nismo dobili, jer je „bio u kampanji“, ali su u toj stranci poručili da on ne poziva na separatizam.- Pa to je bila šala, pošalica. To je bilo pre nekoliko godina. Ne treba to povezivati s našim spotom, jer on samo svira tamburicu, ne peva ništa - kažu u LSV i dodaju da „tu nema nikakve senzacije“.Ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića to je žestoko iznerviralo.- Kakav Čanak?! Ta budaletina ne može ništa da pocepa, ni novine! Ne znam ko je čovek! Anonimus! Šta je uradio za 12 godina?! Ja sam napravio autoput ka Evropi, a on hoće da uzme autoput! Budaletina jedna! On će da priča o granici na Dunavu! Kvazipolitičar! Najmoderniji političar u Srbiji je Dačić, ujedinitelj, i Srbija ostaje jedinstvena. To garantujem!Iako je nedavno za Kurir Čanak poručio da bi „bio srećan da je separatista, jer je to najlakše“, te da „može da ga naziva kako ko hoće“, juče je zapretio tužbama svima koji LSV budu nazvali separatističkom strankom.- Dosta mi je da stalno objašnjavam da je LSV najpatriotskija stranka u Srbiji - rekao je on.

U prvom spotu prizivao bombeNenad Čanak negodovao je zbog toga što je RRA zabranila njegov spot sa dečakom i onaj u kome proziva Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunicu, te je napravio nove, u kojima ne kaže ni reč. Međutim, zanimljivo je da je za prvu reklamu izabrao numeru „Mlada partizanka bombe bacala“, a za drugu pesmu koja govori o njegovoj davnašnjoj želji za granicom na Dunavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track