Ovo je Tomina diploma!
Foto: KURIR

Ovo je Tomina diploma!

Politika -
SNS obelodanila diplome Tomislava Nikolića o završenom Fakultetu za menadžment u Novom Sadu 2007. i master studijima

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) obelodanila je danas diplome njenog lidera Tomislava Nikolića o završenom Fakultetu za menadžment u Novom Sadu 2007. godine i master studijima na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžement, takođe u tom gradu, ove godine.

Član predsedništva SNS Zorana Mihajlović je, pokazujući diplome na konferenciji za novinare, rekla da je sada dokazano da je laž sve što su govorili predstavnici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine, "kao i da je bila laž da diplome nema". "Pošto je ovo neprimereno i laži moraju da prestanu, SNS će zahtevati, putem civilne tužbe koju ćemo podneti, naknadu štete od Aleksandre Jerkov i medija koji su prenosili ove neistine, zbog uvrede časti i ugleda Nikolića", najavila je ona.

Milanović je istakla da će SNS zahtevati naknadu od dva miliona dinara, a potom će se "preko društvenih mreža posavetovati sa građanima oko toga u koje humanitarne svrhe će se taj novac potrošiti". Ona je podsetila da Srbija ima akreditovane fakultete i diploma se ne može dobiti ako je neko završio neakreditovani.

Na novinarsko pitanje da li je Nikolić sposoban da sa diplomom tog fakulteta dobro da vodi zemlju, Mihajlović je odgovorila da je on "itekako kvalifikovan" da vodi i da pokrene Srbiju i u ekonomiji i socijalnoj politici. "Mnogo kvalifikovaniji je od svih onih zajedno koji su vodili Srbiju u prethodnih 12 godina. Od Mirka Cvetkovića koji je bio direktor Agencije za privatizaciju i odgovoran je za najmanje trećinu privatizacija koje su poništene. Da ne govorim o drugim članovima Vlade", rekla je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track