SRPSKA LIGA: Crvene linije za Briselski sporazum
Foto: Srpska Liga

Zaustaviti evrointegracije

SRPSKA LIGA: Crvene linije za Briselski sporazum

Politika -
Ukoliko kao narod nemamo nikakve koristi od ovakve spoljne politike, konstantno se zadužujemo, ostajemo bez nacionalnih dobara i radnih mesta i gubimo suverenitet na preostalim teritorijama srpske države, onda nam je svakako neophodna nova platforma državne politike, smatra Srpska liga

Srpska liga smatra da je Srbiji potreban prestanak integracija sa Evropskom unijom i obnova suverenosti Srbije.

Već petnaest godina Srbija nema svoju sopstvenu spoljnu politiku, jer je sve podredila priključenju Evropskoj uniji. Ovih dana doživljavamo sunovrat takve politike i preko nam je potrebno da se politička elita presabere, usaglasi jasnu strategiju i konačno odredi crvene linije po pitanju srpske državnosti. Zahtevi za konačnim priznavanjem nezavisnosti Kosova i gaženjem srpske zastave opravdavaju stav Srpske lige.

Ukoliko kao narod nemamo nikakve koristi od ovakve spoljne politike, konstantno se zadužujemo, ostajemo bez nacionalnih dobara i radnih mesta i gubimo suverenitet na preostalim teritorijama srpske države, onda nam je svakako neophodna nova platforma državne politike. Jasno određivanje trenutnog i budućeg srpskog interesa u međunarodnim odnosima je rešenje za vođenje odgovorne državne politike.

Po dolasku na vlast Srpska liga će preispitati sve ono što je potpisano u okviru Briselskog procesa. Srpske kompanije moraju dobiti punu slobodu rada na Kosmetu, a jezero Gazivode, Trepča i mineralni kapaciteti u potpunosti moraju da ostanu pod kontrolom srpskog elektroenergetskog sistema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track