PUN RASPORED: Vučić danas sa patrijarhom Irinejom, predstavnicima zemalja kvinte i Devenportom
Foto: Dado Đilas

Vlada Srbije

PUN RASPORED: Vučić danas sa patrijarhom Irinejom, predstavnicima zemalja kvinte i Devenportom

Politika -
Razgovaraće se o Evropskoj uniji i Kosovu i Metohiji pošto premijer želi da čuje stavove patrijarha i vladika SPC o tim pitanjima

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić primiće danas patrijarha srpskog Irineja, a sastanku u sedištu Vlade Srbije prisustvovaće i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Sastanku će, navode mediji, prisustvovati i ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, a razgovaraće se o Evropskoj uniji i Kosovu i Metohiji. Prema pisanju medija, premijer će patrijarha obavestiti o detaljima razgovora u utorak u Briselu i zatražiće konsultacije oko dalje borbe za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, ali će ga upoznati i sa posledicama rešenja koje je donela EU u procesu integracija Srbije.

Vučić, kako se navodi, želi da čuje i stavove patrijarha Irineja i drugih vladika srpske crkve o tim pitanjima. Mediji prenose da je Vučić već razgovarao sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, a očekuje se još jedan posle konsultacija sa patrijarhom i ministrima.

Vučić će se danas sastati i s najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte (Italija, Velika Britanija, Nemačka, SAD, Francuska) i šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom. Sastanak će biti održan u 14.30 časova u zgradi Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja