PAJTIĆEVI OTCEPILI VOJVODINU: Hoće u EU bez Srbije!

Skandalozno: Pajtićev pulen urnisao nas u Briselu

PAJTIĆEVI OTCEPILI VOJVODINU: Hoće u EU bez Srbije!

Politika -
Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju, hoće da cepa Srbiju, pa poručio da je pokrajini mesto u Uniji. To je razlog da ga šef Vlade Vojvodine smeni, ocenjuju sagovornici

BEOGRAD - Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju, poručio je nedavno iz Brisela da je Vojvodini mesto u EU! Tom izjavom je, ocenjuju sagovornici, najavio cepanje Srbije - odvojen ulazak pokrajine u EU. DSS je zato zatražio hitno zasedanje Vlade Vojvodine, te razrešenje dužnosti Bugarskog.Govoreći o poglavlju 35, te šta bi moglo proizvesti odustajanje od evropskog puta zemlje, rekao je:- Ako nemate političku odgovornost i hrabrost, onda se nemojte kandidovati za političke funkcije. Ne bih voleo da ovakve političke izjave i drame posluže sutra kao izgovor da Srbija ne nastavi ka evropskom putu. Vojvodina svoju budućnost može imati samo u EU.Mora da letiIz DSS su poručili da je njegova izjava u vezi sa odvojenim ulaskom AP Vojvodine u EU, ukoliko Srbija ne pristane da priznavanjem Kosova otvori nova poglavlja sa EU, skandalozna.- Zahtevamo od Vlade i Republičkog javnog tužilaštva da Bugarski bude zadržan po povratku u zemlju i ispitan pod sumnjom da je počinio neko od krivičnih dela iz domena ugrožavanja ustavnog uređenja - saopštili su iz DSS i poručili da će za njih, ukoliko se Pajtić ogluši o njihov zahtev, to značiti podršku separatističkim stavovima partijskog kolege. I Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže da su to separatističke izjave.- Bugarski se na najgori način dodvorava strukturama EU, ako ovo nisu separatističke izjave, šta onda jesu? - zapitao se Anđelković.

Bruka sebe, bruka nas... Branisalv Bugarski
Bruka sebe, bruka nas... Branisalv Bugarski

Branislav Bugarski kaže da u DSS treba da promene naočare - rekao je da Vojvodina jedino ima budućnost u EU, ali da nisu u pitanju nikakve separatističke ideje:- U izjavi za naše medije iz Brisela prvo sam rekao šta moramo da uradimo da Srbija bude deo EU.Na pitanje zašto onda, kad već kaže da Srbija mora da bude deo EU, uopšte naglašava da to isto mora da uradi i Vojvodina, Bugarski kaže:- Na to gledam iz regionalne perspektive. Ne možete mi osporiti pravo da kažem da je Vojvodini mesto u EU.Izvučeno iz kontekstaBojan Pajtić u razgovoru za Kurir kaže:- Čuo sam se s njim, rekao mi je da je izjava istrgnuta iz konteksta. Vojvodina samo kao deo Srbije može ući u EU.

BugarskiPSUJU MI MRTVU MAJKU I DECUOtkako se ovo pojavilo na portalima, prete mi na Fejsbuku. Prete mi da će mi j..ati mrtvu majku i decu. Obavestiću policiju o tome. Ne dam da mi iko ugrožava porodicu - poručio je Bugarski.

ReagovanjaZoran Babić, SNSOPASNA IZJAVAIzjava gospodina Bugarskog pokazuje separatističke tendencije i želje režima Bojana Pajtića. Opasno i neodgovorno ponižavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.Đorđe Milićević, SPSMORAMO NA IZBORENajoštrije osuđujem takve izjave, to je još jedan u nizu pokazatelja da izbore u pokrajini moramo održati što pre. Samo tako možemo staviti tačku na takve separatističke izjave.Aleksandar Đurđev, SLSEPARATISTIKad Srbija treba da se izbori sa Briselskim sporazumom, Bojan Pajtić cepa Srbiju. Bugarski je dokaz da je DS preuzeo separatističku Čankovu ideologiju.Balint Pastor, SVMNIKO NEĆE DA CEPANijedna ozbiljna parlamentarna stranka, u republičkom ili pokrajinskom parlamentu, koliko znam, ne zalaže se za otcepljenje Vojvodine od Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track