AMBASADA SAD:Pozdravljamo posvećenost Aleksandra Vučića da se nastavi evropskim putem
Foto: Nebojsa Mandic

Podržavaju put u EU

AMBASADA SAD:Pozdravljamo posvećenost Aleksandra Vučića da se nastavi evropskim putem

Politika -
Američka ambasada u Beogradu pozvala je danas sve strane da se u dijalogu Beograda i Prištine usredsrede na suštinu spornih pitanja, kao što su nastojanja Kosova da se pridruži UNESCO, izbegavajući pri tom provokativan pristup koji zatvara puteve saradnje.

BEOGRAD - U saopštenju se navodi da Sjedinjene Države snažno podržavaju aspiracije Srbije da se pridruži Evropskoj uniji.

"Mi pozdravljamo posvećenost Predsednika Vlade (Aleksandra) Vučića da se ovim putem nastavi, a koju je izrazio tokom sastanka sa šefom Delegacije EU i ambasadorima Kvinte", navodi Ambasada SAD.

Takođe, ističe se da SAD "kao jedna od strana koja podržava Srbiju u ovom procesu, razume naporan rad na sprovođenju teških reformi koje su neophodne da se postigne ovaj cilj".

"Sjedinjene Države takođe podržavaju dijalog Srbije sa Kosovom. Ovaj proces uključuje složena i teška pitanja o kojima je postignut značajan napredak. Mi zbog toga pozivamo sve strane da se usredsrede na suštinu spornih pitanja, kao što su nastojanja Kosova da se pridruži UNESCO, izbegavajući provokativan pristup koji zatvara sve puteve saradnje", stoji u sapštenju.

Sjedinjene Države će nastaviti da rade sa Srbijom kako bi se ostvarila njena budućnost u Evropskoj uniji i kako bi se podržali mir i stabilnost u regionu, zaključeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track