IZVISILI: Maja Gojković izbacila naprednjake iz Skupštine!
Foto: Nebojš

Najjače vladajuće stranke nisu dobile mesto na izložbi

IZVISILI: Maja Gojković izbacila naprednjake iz Skupštine!

Politika -
Gojkovićeva navukla i gnev socijalista jer ni njihove fotografije nije obesila u hol povodom otvaranja nedelje parlamentarizma

BEOGRAD - Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, izbacila je iz parlamenta Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije!Ne, nije ih Gojkovićeva jednog po jednog nosila iz ove dve poslaničke grupe i ostavljala ispred ulaznih vrata, već ih nije uključila u manifestaciju nedelja parlamentarizma „Imate reč“.

Naprednjaci ljuti

Naime, u holu Skupštine, a u okviru ove manifestacije, postavljene su slike premijera Aleksandra Vučića, ministara, članova njegovog kabineta kako polažu zakletvu u parlamentu, te nekoliko slika parlamentaraca. Međutim, ni na jednoj od tih slika nema poslanika SNS - najveće stranke u parlamentu, koja ima čak 138 poslanika. Priču o sukobu na relaciji Gojkovićeva-poslanička grupa SNS dodatno podgreva i činjenica da sama predsednica dolazi iz pomenute stranke. Pored naprednjaka, na zidu nema ni slike poslaničke grupe SPS ili nekog od poslanika socijalista.- To je sramota! SNS je najveća poslanička grupa, a nema slike nijednog njenog predstavnika u okviru ove manifestacije - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Pokušali smo da vidimo sa Gojkovićevom zašto je to tako, ali je ona, po običaju, poručila da nije odgovorna za izbor fotografija. Pa kakav je to odgovor? Predsednica Skupštine koja nikad ni za šta nije odgovorna. Gde se održava ta izložba? U Skupštini ili van nje? Ona se uvek izvlači! Svi smo ljuti! Pored nas, na zidu nema ni slike predstavnika iz SPS, koji su druga po snazi parlamentarna stranka.

I Dačićevi kivni

U razgovoru za Kurir, Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini, priznaje da je ovo skandalozna greška.- Nedelja parlamentarizma je odlična aktivnost za promociju uloge parlamenta u našem društvu. Međutim, to što u okviru izložbe nema fotografija najveće poslaničke grupe smatram skandaloznom greškom i željom da se prenebregne i zaobiđe izborna volja građana Srbije - kaže Babić, a ništa manje razočaran nije ni Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe SPS.- Ako je ideja bila da se kroz nedelju parlamentarizma prikažu aktivnosti poslanika, onda, pored predstavnika Vlade, treba da budu zastupljeni i predstavnici poslaničkih grupa, a posebno najbrojnije - SNS. Potpuno je logično da pored najbrojnijeg SNS bude i SPS, koji je odmah iza. Videćemo o čemu je reč. Videćemo sa kolegama iz SNS kakav ćemo pristup da zauzmemo - poručio je socijalista.Na otvaranju je govorio ambasador Britanije Denis Kif, direktorka misije USAID u Srbiji Aza el Abd i direktorka CRTA Vukosava Crnjanski.
Simpatičan šefici... Borislav Stefanović
Simpatičan šefici... Borislav Stefanović

Dragan Marković PalmaNEBITAN SAM JA, MOJA SLIKA SU FABRIKELider JS Dragan Marković Palma kaže da mu nije žao što nema slika poslanika iz vlasti u holu parlamenta, te je u svom stilu poručio:- Moja slika je nebitna. Moje slike su fabrike i investitori i 400.000 turista u Jagodini.

Burno na sastanku SNSSVAĐA U KLUBUGojkovićeva i Babić, kako saznajemo, žestoko su se juče posvađali u poslaničkom klubu SNS, najpre u vezi s kandidatom za novog sekretara parlamenta. Maja je imala svog favorita, a stranka svog.- Jedno drugome su svašta rekli, sastanak je bio vrlo napet, a dobro su se svađali i zbog izložbe u holu, pošto je Babić silno pobesneo - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track