(FOTO) RAJHEL KOD DAČIĆA: Nemačka za skoro otvaranje 4 poglavlja
Foto: MSP

Podrška

(FOTO) RAJHEL KOD DAČIĆA: Nemačka za skoro otvaranje 4 poglavlja

Politika -
Ministar Dačić je ponovio opredeljenje Srbije da unapređuje i razvija sveukupne odnose sa Nemačkom, jednim od njenih najvažnijih partnera na putu za punopravno članstvo u EU

BEOGRAD - Nemačka ostaje pri stavu da se uskoro mogu otvoriti četiri poglavlja u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU, izjavio je danas u Beogradu Ernst Rajhel, opunomoćenik nemačkog Ministarstva inostranih poslova za Jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA.

Ambasador Rajhel je na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, naglasio da Nemačka podržava evropske integracije Srbije i ostaje pri stavu da se uskoro mogu otvoriti četiri poglavlja u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u razgovoru su razmatrana aktuelna pitanja iz domena bilateralnih odnosa.

Istaknuta je obostrana spremnost za jačanje međusobne komunikacije i razmene mišljenja, radi izbegavanja nesporazuma koji mogu dovesti do dezinformisanja javnosti.

Ministar Dačić je ponovio opredeljenje Srbije da unapređuje i razvija sveukupne odnose sa Nemačkom, jednim od njenih najvažnijih partnera na putu za punopravno članstvo u EU, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track